Ankara'yı harekete geçiren plan!

PYD'nin, sınır hattında "de facto" yöntemle oluşturmak istediği otonom yapılanma ve "Kürt Koridoru" planı, Ankara'yı harekete geçirdi.

Ankara'yı harekete geçiren plan!
Ankara'yı harekete geçiren plan!
GİRİŞ 17.06.2015 08:07 GÜNCELLEME 17.06.2015 14:57
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

IŞİD'in Telabyad'ın çekilmesinin ardından Kobani-Telabyad hattını birleştiren PYD'nin, bölgenin Arap ve Türkmen ağırlıklı demografik yapısını değiştirmek ve yönetimini kendisine bağlamak için başlattığı girişim, Türkiye tarafından uluslararası platforma taşınıyor.

TÜRKMEN HASSASİYETİ İLETİLDİ

Türkiye Telabyad'daki Türkmenlerin bulunduğu bölgelere Kürt nüfusun kaydırıldığına ilişkin gelişmeyi Washington'a bildirdi.

Akşam'ın, Dışişleri Bakanlığı kaynakları ve diplomasi çevrelerinden edindiği bilgiye göre, ABD ve uluslararası çevrelerle kurulacak temaslarda Ankara'nın masaya koyacağı eylem planı, yedi ana başlıktan oluşuyor.

YÖNETİM ÖSO'DA OLMALI

Ankara, "güvenli bölge" ile PYD'nin oldu bittiye getirerek Suriye topraklarından koparılmış "otonom yapılanma" tehdidi engellenecek. Başta Telabyad olmak üzere, IŞİD'in çekildiği bölgelerin yönetiminin ÖSO'ya verilmesi istenecek.

Demografik yapı güvencesi PYD'nin ve bölgedeki diğer grupların, "de facto" oluşumlarına izin verilmemesi istenecek. Suriyeliler'in, güvenli şartlarda geri dönüşünün sağlanması istenecek. Yeni göç hareketlerine karşı, uluslararası boyutta sorumluluk alınması istenecek. Suriye'de kurulacak bir geçiş hükümetinin ardından Suriye halkı tarafından verilmesi gerektiği vurgulanacak. (Akşam)

YORUMLAR 48
  • tarık 8 yıl önce Şikayet Et
    bu olanlar tamda Türkiyenin hükümet kuramadığı,belirsizliklerin ve karışıklıkların hat safhada olduğu bir dönemde sizce tesadüf mü? uyan ey halkım,bunlara bu aklı kim veriyor bir düşün. neye alet olduğunu bir düşün.
    Cevapla
  • adem misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    acayıp korkmuslardır acayıp butun eylemlerını sonlandırıp nasuh tovbe ederler artık polıse veya jandarmaya gelıp diz cokup ozur dılerler
    Cevapla
  • Yasin 8 yıl önce Şikayet Et
    Bence girelim temizleyelim orayı. Ben gönüllü varım bu işe.
    Cevapla
  • Deli Dumrul 8 yıl önce Şikayet Et
    Ankara'da hangi Ankara ? chp-hdp-mhp nin koalisyon kurduğu bir hükümetten böyle bir kararın çıkmasını beklemeyin. Hatta içinde chp veya hdp nin olduğu herhangi bir hükumetten böyle bir kararın, buna yönelik bir aksiyonun çıkmasını da beklemeyin.
    Cevapla
  • suat 8 yıl önce Şikayet Et
    icraat istiyoruz, laf istemiyoruz
    Cevapla
  • raşit pişit 8 yıl önce Şikayet Et
    aynen kardeş icraat istiyoruz laf değil!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi