Davutoğlu ile İbadi telefonda görüştü

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile telefonda görüştü. Konuşmada bölgedeki kritik gelişmeler ele alındı.

Davutoğlu ile İbadi telefonda görüştü
Davutoğlu ile İbadi telefonda görüştü
GİRİŞ 02.07.2015 15:43 GÜNCELLEME 02.07.2015 15:44

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler ile Irak ve bölgedeki gelişmeler ele alındı. 

İbadi'nin görüşmede ayrıca Davutoğlu'na yeni hükümeti kurma çalışmalarında başarılar dilediği ve kurulacak yeni Türk hükümetiyle özellikle ticari, ekonomi ve güvenlik alanlarında ilişkileri geliştirmenin önemine vurgu yaptığı aktarıldı.

Açıklamada İbadi'nin, "Güvenlik alanı, özellikle ülkemize DAEŞ teröristlerinin girmesini sağlayan Suriye sınırının güvenliği ve korunmasını kapsıyor. DAEŞ'in Suriye'deki mezhepçi yaklaşımları körükleme eylemleri Irak, Türkiye ve tüm bölgeye yansıyabilir" dediği kaydedildi.

Irak güvenlik güçlerinin DAEŞ'e karşı zafer elde ettiğini ifade eden İbadi, Enbar ve Musul'u kurtarmada azimli olduklarını söyledi.

Öte yandan açıklamada, Başbakan Davutoğlu'nun "yeni hükümetin kurulmasının ardından ikili ilişkileri pekiştirmek için Irak'ı ziyaret edeceği" belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!