'Türkiye bunun altından kalkamaz'

Suriye'nin kuzeyindeki gelişmeler Türkiye'yi her yönden tehdit ediyor. Ankara alarma geçti..

'Türkiye bunun altından kalkamaz'
'Türkiye bunun altından kalkamaz'
GİRİŞ 03.07.2015 13:46 GÜNCELLEME 03.07.2015 13:48
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Esed'in otorite boşluğundan hemen sınırımızda gelişen büyük çaplı olaylar Türkiye'nin endişelerini artırdı. Bölge uzmanlarına göre yeni ve büyük bir göç dalgası olabilir ve bu Türkiye için kötü sonuçlar doğurabilir..

4.5 milyonluk hattan göç patlaması korkusu

Ankara’yı Suriye konusunda alarma geçiren ana gelişme 28-31 Mayıs tarihleri arasında yaşandı.

İdlib ve Cisr El Şuğur’un muhaliflerin eline geçmesinin ardından Esad rejiminin muhaberatının kilit ismi Ali Memlük ile IŞİD komutası arasında Haseke’de bir toplantı gerçekleşti. Türk tarafının edindiği bilgiye göre Esad rejimi bu görüşmede IŞİD’e “Halep’in kuzeyini size bıraktık. Biz de hava harekatıyla destek veririz” mesajı verdi.

Bunun üzerine IŞİD, Kilis’in hemen karşısındaki Azez’e harekât başlattı. Bu hareketlenme Türkiye açısından dönüm noktası oldu.

Zira Türkiye sınırında IŞİD’in hedefi haline gelme potansiyeli taşıyan bölgede toplamda yaklaşık 4.5 milyonluk nüfus yaşıyor. Dolayısıyla da Ankara’da IŞİD’in Mara hattında yönelik operasyonlarının Türkiye açısından altından kalkamayacağı bir göç dalgasına neden olabileceği tespiti yapılıyor. Bu göç patlaması tehlikesi karşısında askeri senaryoları da kapsayan bir yol haritası üzerinde çalışılıyor.(Hürriyet)

YORUMLAR 59
  • brax 8 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizi de savaşın içine, bataklığa çekme planları bunlar. Işid, Deaş dış güçlerin kendi Terör örgütleri. İSLAM ile alakaları bile yok.
    Cevapla
  • eren 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar nasıl müslüman anlamadım cihat diye bir şey var yada müslüman deil bunlar
    Cevapla
  • azap 8 yıl önce Şikayet Et
    Tam turkiyeye gelip savaştan kaçan suriyelierdenmi rabbim razı olucak bırakın bu işleri.peygamberimiz sahabeler mallarıyla canlarıyla savaştılar. Kadınlar çocuklar tam da deli kanlı adamlar var yahu.. Acilen bunların onlemi alınması lazım acilen
    Cevapla
  • Salih 8 yıl önce Şikayet Et
    Yeter artık bu nedir böyle yahu.2 milyon Suriye'li yetmiyormuş gibi bir de 4.5 milyonu gelecekmiş.Tampon bölge oluşturulup Tüm Suriyeliler oraya yerleştirilmeli.Ülkemizin taaaa içine ettiler.Hükümet acil önlem almalı.
    Cevapla
  • türk 8 yıl önce Şikayet Et
    50 yıl sonra da bir suriyeli sorunu çıkar,benden söylemesi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan, 'altından kalkmamız zor olacaktır' diyerek uyardı: Acele etmeliyiz!
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...