ABD ile ‘operasyon’ müzakeresi

Mara hattındaki IŞİD tehlikesinin büyümesi üzerine Türkiye ile ABD arasındaki ‘operasyon’ temalı görüşme ve müzakereler yoğunlaştı.

ABD ile ‘operasyon’ müzakeresi
ABD ile ‘operasyon’ müzakeresi
GİRİŞ 03.07.2015 14:22 GÜNCELLEME 03.07.2015 18:05
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Ankara’daki bilgiye göre mayıs sonundan bugüne kadar o hattaki IŞİD hedeflerine ABD yaklaşık 5-6 hava harekâtı düzenledi. Türkiye’nin IŞİD’e karşı koalisyonun operasyonlarına Türk hava unsurlarıyla ya da başka şekilde katılıp katılmayacağı ise Washington ile yürütülen güncel aktif müzakerelerin parçası.

Ankara “ortak planlama olursa gereğini yaparız” noktasında ancak önşartlarını da muhafaza etmeye devam ediyor.

İncirlik’in kullanımı gibi kritik konular yine bu müzakerelerin bir parçası. Türkiye’nin uzun zamandır savunduğu ‘güvenli bölge’ konusunda ise ABD rezervini korumaya devam ediyor.

ABD ile mevcut görüş ayrılıklarına rağmen üst düzey yetkilinin anlatımından bugün için Ankara’nın Suriye’ye tek taraflı bir müdahaleden ziyade koalisyonun parçası olarak operasyonlara katılma seçeneğine ağırlık verdiği anlaşılıyor.

Üst düzey yetkili öyle ifade etmese de Ankara’nın son haftalardaki gelişmelerin ardından ABD’nin “Suriye’de öncelik IŞİD’le mücadele” tezine yaklaştığı hissediliyor.

YORUMLAR 25
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki abd yok derse türkiye hiç bir şey yapamaz. Bu da böyle biline. Şimdi çevir kazı yanmasın. Yok telefon trafiği artmış, yok tezler doğrulanmış, rezervler bilmem ne olmuş. İncirlik mi açılsın çekiç güç mü gelsin. Yeni kürdistan herkese hayırlı ve uğurlu olsun...
    Cevapla
  • Yurt 8 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ve İngiltere ortadoğudan çıksın ortadoğuda savaş ve kan durur.
    Cevapla
  • usa plan for ortadogu 8 yıl önce Şikayet Et
    türklerin ve kürtlerin birbirini kesmelerini saglayacaklar isid bahane meydan bosaldimi israil sahane jeb bush is coming
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Işid ,Siyonizm menşeli bir örgüt olduğu apaçık,Işidle mücalede usa ile işbirliğine girmyeye çalışırsak hata ederiz.Ortadoğuda stratejik hamleleri çok akıllıca atmak gerekir.usa-ingiltere gibi güçlere karşı Yeni bir Güç oluşumuna girmemiz gerekir,Müslümanları birleştirici bir blok olabilir,
    Cevapla
  • necmi 8 yıl önce Şikayet Et
    komedi :)))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki