Başbakan Davutoğlu, Cuburi ile görüştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Selim Cuburi ile görüştü.

Başbakan Davutoğlu, Cuburi ile görüştü
Başbakan Davutoğlu, Cuburi ile görüştü
GİRİŞ 07.07.2015 16:30 GÜNCELLEME 07.07.2015 16:59

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Selim Cuburi ile Resmi Konut'ta yaptığı görüşmede, Irak ve bölgedeki gelişmeler ile ikili işbirliğinin geliştirilmesi imkanlarının ele alındığı bildirildi.

DAEŞ'LE MÜCADELEDE IRAK'A DESTEK

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Davutoğlu görüşmede Türkiye'nin DAEŞ'le mücadelede Irak'a destek vermeye devam edeceğini dile getirdi, terörizmle mücadelede başarıya ulaşılmasında, Irak içinde uzlaşı ve birliğin sağlanmasının büyük önem arz ettiğini vurguladı. Türkiye'nin bu alanda da her zaman Irak'ın yanında olduğunu kaydeden Davutoğlu, başta son dönemde görüştüğü Başbakan Haydar El Ebadi ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame Nuceyfi olmak üzere tüm Iraklı liderlerin de bunu teyit ettiğini belirtti.

IRAK HALKI ŞÜKRANLA ANIYOR

Davutoğlu ayrıca, halihazırda Irak Temsilciler Meclisi'nde tartışılmakta olan DAEŞ'le mücadele ve toplumsal uzlaşının güçlendirilmesine yönelik yasama çalışmalarının ivedi ve kapsayıcı bir şekilde sonuçlandırılmasının önemine dikkati çekti.

Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Cuburi ise Türkiye'nin güvenlik ve terörle mücadele alanında Irak'a yönelik destek ve yardımlarının Irak halkı tarafından takdir ve şükranla karşılandığını ifade etti. Cuburi, Irak halkının etnik ve mezhepsel farklılıklar bir yana bırakılarak, başta Anbar ve Diyala olmak üzere terörizmle mücadelede mesafe katedilmesini arzuladığını aktardı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı