Türkiye'den çok sert tepki!

Dışişleri Bakanlığı, Tayland hükümetinin 115 Uygur Türkünü kendi hür iradelerine aykırı olarak Çin'e göndermesini kınadı.

Türkiye'den çok sert tepki!
Türkiye'den çok sert tepki!
GİRİŞ 09.07.2015 13:45 GÜNCELLEME 09.07.2015 14:36
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Uygur Türklerinin sığındıkları Tayland'dan Çin’e iade edilmesine Türk Dışişleri’nden kınama geldi. Tayland hükümeti bugün, ülkede bulunan Uygurların Çin'e iade edildiğini açıklamıştı.

Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Tayland’da gözaltında bulunan 115 Uygur Türkü soydaşımızın kendi istekleri ve hür iradeleri hilafına üçüncü bir ülkeye gönderilmesini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Geri göndermeme ilkesi, 1951 tarihli Mültecilerin Hukuki Statülerine İlişkin Sözleşme ile 1984 tarihli İşkence ve Diğer Zalimane, Gayri İnsani veya Küçültücü Muamele veya Cezaya Karşı Sözleşme'de açıkça düzenlenen, yalnızca mülteci veya benzeri statüdeki kişiler için değil sınırdışı veya iade edilme gibi zorla geri gönderme hallerinde de yaşam hakkı ihlali veya işkence görme riski olan herkes için geçerli temel bir uluslararası hukuk ilkesidir.

Tayland ve ilgili uluslararası kuruluşlar nezdinde yaptığımız müteaddit girişimlere rağmen, Tayland Hükümetinin uluslararası insani hukuka da aykırı bu davranışını kınıyoruz.

Soydaşlarımızın akıbeti, ülkemizce ve uluslararası toplum tarafından yakınen ve dikkatle izlenmeye devam edilecektir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 32
  • mehmetcik 8 yıl önce Şikayet Et
    Caresizlik bu olsa gerek.. Tek bir silahla allah allah nidasiyla dualarla saldirmayan onlar gibi olsun.. Ah rabbim guc ver kuvvet ver, firsat verde iman icin insan icin su dunyadaki hain ve putperestleri keselim..
    Cevapla
  • rte 8 yıl önce Şikayet Et
    Küfür tek millet
    Cevapla
  • Eginli 8 yıl önce Şikayet Et
    Anlamaiyorum ya hala anlamiyorum. Dunyanin her yerinde zulme ugrayan turkleri turkiyeye getirip neden diyarbakira, siirte hakkariye yerlestimiyoruz? Neden... Neden.. Bir PYD kadar gucumuz yokmu yaaa allah askina yokmu bu devletin gucu.. Hani cok guclu bir turkiyeydik.. Ahh ahhh.
    Cevapla
  • baskentli 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bu soydaslarimizi derhal Türkiye ye getirmeli...
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    filistin sureye kadar uygur türklerine daha somut adımlar lütfenn!! suriyeliyi ülkemizi almışsak türkmenimizi uygur türkümüzü bu ülkeye hayli hayli almamız gerek:(
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!