Çin ile ticarette milli para dönemi başlayabilir

Çin-İş Forumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin ile milli paralar ile ticaret yapılması konusunun etraflıca görüşüldüğünü belirtti.

GİRİŞ 30.07.2015 08:02 GÜNCELLEME 30.07.2015 15:03
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Çin gezisi kapsamında Çin İş Forumu'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmasında Türkiye ile Çin arasında ekonomik alanda yaşanan gelişmelere değinerek iki önemli gelişmeyi aktardı.

Türk-Çin Üniversitesi'nin kurulmasını istediklerini belirten Erdoğan, iki ülke arasındaki ticarette ise ''Milli para'' döneminin başlaması gerektiğine vurgu yaparak, bu konunun ikili görüşmelerde etraflıca ele alındığını aktardı.

İPEK YOLU CANLANIYOR

Tarihi İpek Yolu'nu canlandırmak için Türkiye'nin elinden geleni yaptığına vurgu yapan Erdoğan, bu projenin başarısının iki ülke açısından stratejik açıdan da çok önemli gördüklerini belirterek, Bakü-Tiflis-Kars projesine değindi ve bu proje ile de Pekin'den Londra'ya kadar kesintisiz bir ağın ortaya çıkacağını söyledi.

ÇİNLİ İŞ ADAMLARINA NÜKLEER SANTRAL SİNYALİ

Çinli işadamlarına Türkiye'deki yatırım fırsatlarından da bahseden Erdoğan, 3. Nükleer santral projesinden bahsederek Çinli iş adamlarına yatırım sinyali verirken, Türk şirketlerinin de enerji alanında Çin'de yatırım yapmak istediğini aktardı.

ÇİN İLE TİCARETTE ''MİLLİ PARA'' DÖNEMİ

Konuşmasının devamında iki önemli gelişmeyi de dile getiren Erdoğan, gelecekteki yatırımlar için Türk-Çin Üniversitesi kurulmasını istediklerini aktarırken, döviz kuru baskısından kurtulmak için ise Yuan - TL kapsamında Milli paralar ile ticaret yapılması gerektiğine dikkat çekti. Erdoğan bu konunun görüşmelerde etraflıca ele alındığına da vurgu yaptı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 41
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Musluman uygur kardeslerimize yapilan zulüme deginmelidir bence.
    Cevapla
  • aziz altıntas 8 yıl önce Şikayet Et
    Nükleerde çinlilerle çalışmaya soğuk bakıyorum nedeni ise kaliteli iş yapmadıkları gerekçem nükleer işinde japonlar en kalitelisini yapıyorlar çinlileri hiç düşünmemek lazım o konuda bir bakıyorsun otoyolları çökmüş kalitesizlikten köprüleri yıkılmış hele nükleer işinde kalite çok önemli
    Cevapla
  • tebeşir 8 yıl önce Şikayet Et
    Kendi kalite standartlarını belirler ve kontrol edersen sorun çıkmaz. Çinliler insanların isteklerine cevap veriyor. İnsanlar kaliteli mal talep etseydi emin ol onunda en güzelini üretmeye çalışırlardı. Ama insanlar ucuz olsun mantığıyla kalitesiz ürün talep ettiklerinden, Çin in yaptığı piyasayı okumaktır diyebiliriz.
    Cevapla
  • abdul aga 8 yıl önce Şikayet Et
    oglum sana soyluyorum kizim sen anla diyor :)
    Cevapla
  • serkan 8 yıl önce Şikayet Et
    tepkini dile getirmeliydin sayın cumhurbaşkanım, beni şaşırtıyorsun, hiçbirşey olmamış gibi geçmişi unutmak yeni Müslümanlığın modası olsa gerek..
    Cevapla
  • esnaf 8 yıl önce Şikayet Et
    çine sonrada gidilebilirdi ülkenin her yerinde çatışma haberleri geliyor.
    Cevapla
  • kerem kılıç 8 yıl önce Şikayet Et
    Eline silah alıp savaşacak değilya yada askere polise taktik verecek değil.Devlet demek tüm kurumları ile işinin başında olan mekanizma demektir.Çok şükür şu an sistem ağır aksak ta olsa yürüyor.10 sene daha gerekli içerideki satılmışların temizlenmesi için, değişim en az 25 yıldır.Zihniyet değişimi 10 senede olacak şey değil.
    Cevapla
  • babageldı 8 yıl önce Şikayet Et
    sana soracaktı?
    Cevapla
  • YTC Cem Atilkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Gecmiste oyle oluyordu. Fakat bir yarari olmadi. Ulke icine kapanmasin, gittigi yoldan geri donmesin/yavaslamasin diye isleri ertelemek pek uygun degil. Erdogan degil operasyon yapan, asker bu yuzden durmak yok, yola devam.
    Cevapla
  • Bir CIMBIZA AKPARTİ OYLARINI KAPTIRDI 8 yıl önce Şikayet Et
    Cımbız ' KOBANİ DÜŞTÜ,DÜŞECEK' sözüdür. Oysa Kontexin tamamına bakıldığında Kürtlerin Lehine tam tersi bir serzeniz ve veryansın vardır. Maalesef AK PARTİ, bu kontexin tamamını defaatle bu cahil topluma anlatması gerekirken bu çalımı yeyip ,pazara gönderildi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız