Erdoğan: ASEAN'ın ortağı olmak istiyoruz

Endonezya'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz de ASEAN (Güneydoğu Asya Uluslar Birliği) içindeki ortaklardan biri olmak istiyoruz" dedi.

Erdoğan: ASEAN'ın ortağı olmak istiyoruz
Erdoğan: ASEAN'ın ortağı olmak istiyoruz
GİRİŞ 31.07.2015 15:38 GÜNCELLEME 31.07.2015 15:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya'nın başkenti Cakarta'da Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo ile basın toplantısı düzenledi.

"SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ BÖLGE DIŞINDAKİ AKTÖRLERİN DE KATILIMI İLE MÜMKÜNDÜR"

Sorunların çözümü el birliği ile, bölge dışındaki aktörlerin de katılımı ile mümkündür. Bölgesel ve küresel istikrara katkıda bulunma konusunda politiklarımız örtüşüyor.

İşbirliği imkanlarının artırılması önem taşıyor. Her seviyedeki temaslarımızı artırmak konusunda görüş birliğine vardık.

BM'de bir birlikteliğimiz söz konusu, İslam işbirliği teşkilatında birliğimiz söz konusu. Bu işbirlikleri birlikte yürümemiz gerekliliğini gösteriyor. Türk işadamlarının Endonezya, Endonezyalı işadamları Türkiye'de ve hatta birlikte üçüncü ülkelerde birlikte yatırım yapmaları gerekiyor.

Bu ziyaretimin iki ülke arasındaki kadim mirası bir adım öteye taşıyacağına inanıyorum.

'G-20 İŞ FORUMUNU ÖNEMSİYORUM'

İlişkilerimizi daha ileri nasıl taşıyabiliriz bunları konuşma fırsatı bulduk. İşbirliklerimizi daha yoğunlaştırılması konusunda görüşbirliğine vardık. Endonezya ve Türkiye G-20 içinde yer alan iki ülke. Bu da ayrıca çok önemli. Yarın iki ülkenin iş çevrelerini bir araya getirecek olan iş formunu önemsiyorum. Biz de ASEAN'ın (Güneydoğu Asya Uluslar Birliği) içindeki ortaklardan biri olmak istiyoruz.

YORUMLAR 2
  • ibrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    reis işi biliyor..büyük dava adamı,Allah yar yardımcın olsun.ilk olarak asya islam ülkeleriyle adım atılmalı daha bilinçli ve eğtimliler..arap islam alemi otamatik yola gelir birliğe giden yola
    Cevapla
  • erendb 8 yıl önce Şikayet Et
    dikkat ediyosanız asya ya açılmamızdan herkez rahatsız. ingiltere ve abd nin ortadoğudan ellerini çekiyor olması israili dahada yanlız bırakıyor. bu resmen avrupada savaşın ayak sesleri demektir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı