Amerika'dan ''dokunulmazlık'' açıklaması

ABD Sözcüsü Toner, Türkiye'nin, dokunulmazlıkların hangi durumlarda kaldırılacağı konusunda demokratik prosedürleri bulunduğunu söyledi.

Amerika'dan ''dokunulmazlık'' açıklaması
Amerika'dan ''dokunulmazlık'' açıklaması
GİRİŞ 01.08.2015 07:23 GÜNCELLEME 03.08.2015 12:54
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, Washington'da düzenlediği basın toplantısında bazı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik TBMM'ye sunulan Başbakanlık Tezkereleri ile ilgili soruya verdiği yanıtta, "Türkiye'nin, kimin dokunulmazlığının olacağı ve bunların hangi durumlarda ve nasıl kaldırılacağını belirleme noktasında köklü demokratik prosedürleri bulunuyor" dedi.

Toner,Terör örgütü PKK'ya yönelik Irak'ın kuzeyinde yapılan operasyonlara ilişkin soruya verdiği yanıtta, Türkiye'nin PKK'nın saldırılarına karşı kendini savunma hakkı olduğunu vurguladı.

PKK'nın bir an önce şiddeti son vermesi ve yeniden barış sürecine dönmesi gerektiğini belirten Toner, "Şuraya yoğunlaşmak gerekir ki, PKK, Türkiye'de askere, polise yönelik saldırılar gerçekleştirdi. Türkiye'nin kendini savunma hakkı var. PKK, saldırılarını durdurarak yeniden barış sürecine geçmelidir ve Türkiye de girişimlerinde daha orantılı davranabilir"diye konuştu.

YORUMLAR 26
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Yahu böyle bir mesele ABD sözcüsüne neden sorulur ki? Kesin Türk gazetecidir bunu soran!
    Cevapla
  • EmirA 8 yıl önce Şikayet Et
    incirlik hava üssünü ABD'ye açınca,ABD'nin pkk hakkındaki söylemleri mi değişti ne?
    Cevapla
  • karadag 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu sefer bitirene kadar durmak yok birkac ay sonra bunlar yine azar cunku bunlarin islam ile alakasi yok kurtarin su ermeni orgutten hem kürd hemde türk kardeşliğini İÑŞÂALLAH
    Cevapla
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    orantılı olmakmı? bu kelimeyi kullanacak en son ülke sizsiniz be. görüyoruz ne kadar orantılı olduğunuzu polislerinizden
    Cevapla
  • Gecit 8 yıl önce Şikayet Et
    Pariste bi bomba patladı tüm dünya orda toplandı tamam gelmeyin zaten istemiyoruz ziyaret içinde olsa benim toprağıma cünüp ayaklarınızı basmayın ama hayır yani anlamıyorum sanane ya benim aileme yani TÜRKİYE CUMHURİYETİ 'ne yapılan saldırı sizi nie alakadar ediyor ki?!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saattir giderilmedi: Vatandaş isyan etti!
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler