''İran sınırını kapattı!'' haberi yalanlandı

İran'ın kuzey batıda yer alan Türkiye sınırının kapatıldığı yönündeki habere her iki taraftan da yalanlama geldi.

''İran sınırını kapattı!'' haberi yalanlandı
''İran sınırını kapattı!'' haberi yalanlandı
GİRİŞ 04.08.2015 09:35 GÜNCELLEME 04.08.2015 14:16
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

İran Emniyet Genel Müdürü Tuğgeneral Hüseyin Aştari’nin, "Türkiye’de iki haftadır yaşanan saldırılar nedeniyle Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi’nin (SNSC) kararıyla kuzeybatı sınırının geçici olarak kapatıldığı" açıklamasına Ankara’dan yalanlama geldi.

Aynı saatlerde İran İçişleri Bakanlığı da İran - Türkiye kara sınırı geçiş noktalarında herhangi bir sorunun olmadığını ve geçişlerin normal şekilde devam ettiğini bildirdi. Bakanlık, sadece tren seferlerin Türkiye'deki arıza nedeniyle geçici olarak durdurulduğunu belirtti.

Birçok ülke, Türkiye’de başlatılan sınır ötesi operasyonlar ve yaşanan saldırılar nedeniyle vatandaşına seyahat uyarısı yaparken, çarpıcı bir iddia da İran’dan gelmişti. İran Emniyet Müdürü Aştari, başkent Tahran’da bir konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye ile kuzeybatı sınırının geçici olarak kapatıldığını açıkladı.

Ancak Emniyet Müdürü'nün açıklamaları hem Ankara hem de Tahran tarafından yalanlandı.

DIŞİŞLERİ YALANLADI

Dışişleri Bakanlığı kaynakları ise sınırların kapalı olduğunu iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Diplomatik kaynaklar, “Tek bir kişinin böyle bir açıklaması var. Ancak resmi makamların aldığı böyle bir karar yok. Sınırlar hala açık” değerlendirmesinde bulundu.

İRAN: HERHANGİ BİR SORUN YOK

İran İçişleri Bakanlığı internet sitesinden yapılan açıklamada, İran ve Türkiye arasındaki sınır kapılarının kapandığına dair çıkan haberlerin gerçek olmadığını belirtilerek, "İran-Türkiye sınır kapıları dahil ülkedeki tüm sınır geçiş kapıları açıktır ve herhangi bir sorun bulunmamaktadır " denildi.

DEMİRYOLU SEFERLERİ DURDURULDU

Açıklamada, kara yolu üzerinden geçişlerin devam ettiği, ancak demiryolu seferlerinin Türkiye topraklarında yaşanan arıza nedeniyle Türkiye'nin talebi üzerine geçici olarak durdurulduğu kaydedildi.

YORUMLAR 21
  • vahdet 8 yıl önce Şikayet Et
    Iran a laf eden israil ve emperyalist güçlerin oyuncağı dır.irana gelicek zarar israil sevindirir
    Cevapla
  • suleyman. 8 yıl önce Şikayet Et
    hadi ordan. asil oyuncak irandir.
    Cevapla
  • tarafsız 8 yıl önce Şikayet Et
    yazarken de dikkatli olun.müslümanlar arasında bölücülük yapanlar ahirette hesabını verecek.ha yazdın ha söyledin.
    Cevapla
  • vicdan 8 yıl önce Şikayet Et
    oyun çok büyük arkadaşlar... olayı çok yönlü değerlendiriyorlar... allahüteala fırsat vermesin bunlara... inşaallah kısa zamanda biz de onlar için taarruza geçeriz...
    Cevapla
  • Berfin 8 yıl önce Şikayet Et
    Tarih tekekerrür ediyor. Acemler her zaman ortadoğunun sıkıntısı olmuşlar. Bizler İran üzerinden ambargo kalksın diye çaba göstereduralım. onların yaptıklarına bakın. Tüm dünyaya terör ihraç eden ülkenin Türkiyeye yaptığı muameleye bakın. Bunu tarihe not düşmek lazım.
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    dikkat edin ağrı -ığdır-van -kars bölgesindeki teröristler hep iran a kaçıyor iran a anladığı dilden cevap vermek lazım o da nedir cundullah örgütü vardı iran da ve iran güney azerbeycan ı işgal altında tutuyor güney azerbeycan iran değildir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı