Erdoğan ABD'ye gidecek harita değişecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ay içerisinde ABD’ye gidebileceğini açıkladı.

Erdoğan ABD'ye gidecek harita değişecek
Erdoğan ABD'ye gidecek harita değişecek
GİRİŞ 04.08.2015 11:25 GÜNCELLEME 04.08.2015 11:25
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Amerikan medyası, “İncirlik Mutabakatı”nı hatırlattı. Ortadoğu’nun yeniden şekilleneceğini yazdı: “PKK da DAEŞ de büyük operasyonlarla karşı karşıya kalacak. Esad’ın gitmesi için Washington artık daha aktif rol alacak. Bölgenin geleceği, Erdoğan-Obama görüşmesinde planlanacak.”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çin, Endonezya ve Pakistan ziyaretlerinin ardından dönüş yolunda gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Yakın dönemde bir ABD seyahati yapıp yapmayacağına ilişkin bir soruya Erdoğan, "Henüz nihai kararımızı vermedik. Eğer Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılırsam eylülde, katılmazsam bu ay içerisinde bir ABD seyahati söz konusu olabilir'' cevabını verdi. 

SINIRA YENİ BÖLGE

ABD medyası, bu ziyaretin çok anlamlı olduğuna dikkat çekti.

Türkiye ile ABD'nin İncirlik mutabakatının önemine dikkat çeken gazeteler, "Erdoğan, uzun süredir istediği 'tampon bölge' talebi. Artık ABD'de kabul görüyor. Türkiye'nin bir başka sorunu PKK da, artık büyük operasyonlarla karşı karşıya kalacak. Türkiye, kendisi için tehdit oluşturan sadece PKK için değil, DAEŞ için de operasyonlara başladı" ifadelerini kullandı.

Türkiye için en büyük kazanımlardan birinin de Esad'ın gitmesi için Washington'ın artık sessiz kalmayacağına dikkat çekildi. DAEŞ'in bugüne kadar çapulcu militanlara karşı zafer kazandığını ancak bir ülkenin ordusuna karşı hiçbir şansının olmadığı, PENTAGON tarafından hazırlanan raporda detaylı olarak işlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Obama ile yapacağı görüşmelerin yanı sıra Beyaz Saray'ın özel temsilcisi John Allen'ın Türk muhataplarıyla yapacağı görüşmelerde, bölgenin yeniden şekilleneceği öğrenildi.

YORUMLAR 20
  • osman öztürk 8 yıl önce Şikayet Et
    Kahramanlar Kahramanı Milli Görüşün Kahraman Lideri Cennet Mekan Mücahit ERBAKAN HOCA aşkına! Büyük Türkiye sevdası ile yanıp tutuşan Başbakanımız Ahmet Davutoğlu gibi Takvalı Namazlı İmanlı Alnı Secdeli kardeşlerimiz olduğu sürece PAYİTAHT İSTANBUL ile HALİFELİK kaldığı yerden Dik Duran Diklenmeyen Üç Kıta Yedi Denizin Başkomutanı Evladı OSMANLI Uzun Adam, Recep Tayyip Erdoğan ile devam eder !
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    bırakın kardeşim artık " ABD siz yapamazmiyiz, ayaklarını. tabi yapamazsın kardeşim sen 90 sene boyunca bütün tavizleri imtiyazları ver sonrada tam bağımsızlık naraları at. film çevrilmiyor arkadaşlar burda öyle hersey dışarıdan göründüğü gibi olmuyor ABD dedigin adam Dünya'ya hükmediyor. koca rusyaya bile bi ambargo çaktılar adamların sesi kesildi sana yapılsa kimbilir nolur zamanında Osmanlı öyleydi simdi bunlar. öyle kafana göre hareket edemezsin Irak baskanı açıklama yapınca artislik yapmayı biliyorsunuz sen ABD ye yaparsan oda senin gibi düşünür burda önemli olan ülkenin çıkarlarına en az zarar verdirmek
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    boş boş yorum yapma dünyanın ekonomisi abd nin elinde istedigi takdir rusyada dahil olmak üzere türkiyeyi ekonomik olarak batırır ve çıkarmaz.Kabul edin artık tam bagımsızlık diye bir şey yok.
    Cevapla
  • ........... 8 yıl önce Şikayet Et
    eskiden osmanlı devletinden izin alınırdı. şimdi abd den alınıyor.
    Cevapla
  • oren 8 yıl önce Şikayet Et
    bop projesi tam hız devam ediyor.herhalde.
    Cevapla
  • oren 8 yıl önce Şikayet Et
    yahudi ve hristiyanları dost edinmeyin diyor allah ac.ondan daha iyi bilenmi var.
    Cevapla
  • amca 8 yıl önce Şikayet Et
    dost edinmiyoruz iş yapıyoruz o kadar. ikisi farklı şeyler.
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Yahudi ve hristiyanların evliyalrını evliya edinmeyin. Maide 51 Ayeti kerimenin türkçe meali budur. Ey ALLAH!ın kulları kardeş olunuz. hadisini de unutmamak gerekir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!