Türkiye'den Irak'a sert teki

Nuri el Maliki'nin Musul'un düşmesine ilişkin Türkiye'ye yönelik suçlamalarına karşın Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı.

Türkiye'den Irak'a sert teki
Türkiye'den Irak'a sert teki
GİRİŞ 18.08.2015 21:30 GÜNCELLEME 18.08.2015 22:25
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç’in Irak Eski Başbakanı Maliki’nin Ülkemize Yönelik Sarfettiği Bazı İfadeler ve Irak Ulusal Meclisi Savunma ve Güvenlik Komisyonu’nun Musul’un DEAŞ’ın Eline Geçmesinin Sorumluları Hakkındaki Raporunda Musul Başkonsolosumuza Yapılan Atıf Hakkındaki Bir Soruya Cevabı
 
Uyguladığı baskıcı, ayrımcı ve dışlayıcı politikalarla, Irak’ın bugün içinde bulunduğu kriz ortamının  başmimarı olan eski Başbakan Maliki’nin, Tahran’daki bir konferansta yaptığı konuşmada ülkemizi DEAŞ'a destek olmakla itham eden akıl dışı sözlerinin ciddiye alınacak hiçbir yönü bulunmamaktadır.
 
Adıgeçenin Musul’un DEAŞ tarafından ele geçirilmesi sırasında Başbakan olduğunu, emrindeki 70.000 kişilik Irak ordusu ve güvenlik güçlerinin, sayısı 1.500 olduğu ifade edilen DEAŞ'a bir gün içinde Musul'u teslim ederek kaçtığını, Musul’un kaybedilmesinin sorumluları arasında en ön sırada bu Zatın gösterildiğini bu vesileyle hatırlamakta fayda vardır.
 
Türkiye’nin uluslararası koalisyonla birlikte DEAŞ’la mücadelesi ve bu çerçevede Irak’a siyasi, askeri ve insani mecralarda sunduğu giderek artan katkıları apaçık ortadayken, Irak'ın üçte birinin DEAŞ tarafından ele geçirilmesi, onbinlerce kişinin ölümü ve milyonlarcasının da evsiz kalmasında büyük rolü bulunan Maliki'nin suçluluk duygusu içindeki hezeyanlarının ciddiye alınması sözkonusu dahi olamaz.
 
Öte yandan, Musul’un DEAŞ’ın eline geçmesinin sorumlularına ilişkin olarak Irak Ulusal Meclisi Savunma ve Güvenlik Komisyonu tarafından hazırlanan ve Meclisin 17 Ağustos tarihli oturumunda kabul edilen raporda mesai arkadaşlarıyla birlikte 101 gün süreyle DEAŞ tarafından rehin tutulan Musul Başkonsolosumuza ilişkin olarak yeralan ifadelerin de kabul edilemez olduğu ve tarafımızdan şiddetle protesto edildiği, bugün Bakanlığımıza davet edilen Irak’ın Ankara Büyükelçisine iletilmiştir.

YORUMLAR 7
  • osmanoğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Vatanıma toz kondurtmam... beyler aranızda izankıtlar olabilir onun için izah etmekte fayda var ülkemizin sert çıkışları hemen savaş çıkacak anlamında olamaz çünkü gayet sabırlıyızdır abdyede benzemeyiz onlar bir çuval inciri anında batırır bizse adam olmasını bekleriz...vurduğumuz an da nasıl olduğunu kimse anlıyamaz pekaka örneğinde, kıbrısta veya korede olduğu gibi.
    Cevapla
  • ankaralı 8 yıl önce Şikayet Et
    istenmeyen adam ilan edilsin elçi gönderilsin...
    Cevapla
  • Adem 8 yıl önce Şikayet Et
    Lanet olasi herif, Irak'i tamamen mahvetti.
    Cevapla
  • gurbetci 8 yıl önce Şikayet Et
    bosverin sunlari biz musulu kerkuku geri istiyoruz
    Cevapla
  • Muhammed 8 yıl önce Şikayet Et
    Yahu cevap bile vermeyin şunlara.Kendilerini adam sanıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü