İsrail'den 'Türkiye' açıklaması

İsrail, Türkiye ile ilişkilerin yakın gelecekte yeniden kurulması konusunda "umutlu".

İsrail'den 'Türkiye' açıklaması
İsrail'den 'Türkiye' açıklaması
GİRİŞ 28.08.2015 12:57 GÜNCELLEME 28.08.2015 12:57
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Jerusalem Post'a konuşan İsrail Dışişleri Bakanlığı Direktörü Dore Gold, Ankara-Tel Aviv ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu.

Haziran ayında Roma'da Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile gizli görüşmeler gerçekleştirdiği ortaya çıkan Gold, "Çok uzak olmayan bir tarihte İsrail ve Türkiye'nin yeniden ilişki kuracağı konusunda umutluyum" dedi.

"Bölgesel gelişmeler ve tehditlerin Ankara'yı bazı değişikliklere zorladığını" öne süren Gold, "Türkiye'nin etrafındaki stratejik çevre, 2-3 yıl öncesine göre çok daha karmaşık.. Buna IŞİD'in sadece Suriye'ye değil Türkiye'ye de bir tehdit olarak ortaya çıkmasını... İran'ın gücünü artırmasını ve bu durumun hem İsrail hem de Türkiye için bir sorun olmasını örnek gösterebiliriz" diye konuştu.

Gold, "Ancak her şey zaman alır" diyerek, uzlaşma sürecinin çok hızlı ilerlememesinin doğal olduğunu ifade etti.

"ÇIKARLARIMIZ ÖRTÜŞÜYOR"

İsrailli yetkili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidarda olduğu bir Türkiye ile ilişkilerin kurulup kurulamayacağına ilişkin bir soruya ise şöyle yanıt verdi:
"Ülkelerin en nihayetinde, çıkarlarına göre hareket ettiklerini düşünüyorum. Ve bence Türkiye ile İsrail'in de örtüşen önemli çıkarları var."

Jerusalem Post, Mavi Marmara baskınının ardından ilişkilerin bozulduğu İsrail'le yakında anlaşma sağlanacağını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay'ın geçen haftaki sözlerini de hatırlattı.

YORUMLAR 23
  • S.Gökhan YILMAZ 8 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH cc hamd olsun 46 yıllık mazisiyle MHP yoluna devam etmektedir. MHP yi anlayamayanlara tekrar hatırlatılır ; 1969 yılı seçim : % 3.02 1973 yılı seçim : % 3.38 1977 yılı seçim : % 6.42 1995 yılı seçim : % 8.18 1999 yılı seçim : % 17.98 2002 yılı seçim : % 8.35 2007 yılı seçim : % 14.27 2011 yılı seçim : % 13.01 2015 yılı seçim : % 16.29 ne ABD ne yahudi lobileri ne de iş dünyasına diyet borcu var !
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Birde ALMAN Lobilerinin durumunu yazsaydın keşke.MHP yi ABD kurdu Almanya Kaptı ve kontrol ediyor.
    Cevapla
  • 1453 8 yıl önce Şikayet Et
    12 yıldır nal toplayan mhp yi anlatıyor arkadaş
    Cevapla
  • c.e 8 yıl önce Şikayet Et
    hiç heveslenmeyin öyle bişey olmayacak
    Cevapla
  • S.Gökhan YILMAZ 8 yıl önce Şikayet Et
    " MAVİ Marmara baskınından sonra diplomatik ilişkilerin ikinci katip düzeyine düştüğü İsrail’le ilişkileri yeniden canlandırmak için Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun Roma’da İsrail Dışişleri Direktörü Dore Gold ile gizli bir görüşme yaptığı bildirildi " MHP li olarak AKP lilerden cevap bekliyorum ?
    Cevapla
  • S.Gökhan YILMAZ 8 yıl önce Şikayet Et
    " MAVİ Marmara baskınından sonra diplomatik ilişkilerin ikinci katip düzeyine düştüğü İsrail’le ilişkileri yeniden canlandırmak için Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun Roma’da İsrail Dışişleri Direktörü Dore Gold ile gizli bir görüşme yaptığı bildirildi "
    Cevapla
  • S.Gökhan YILMAZ 8 yıl önce Şikayet Et
    İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’i TBMM’de konuşturup, milletvekillerine zorla alkışlattırdınız Türkiye’de hiçbir iktidarın müsaade etmemesine rağmen 2010 yılında İsrail’in OECD’ye girişine onay verdiniz YAHUDİ OLMADAN O ÖDÜLÜ ALAN TEK İSİM Ocak 2004’teki ABD ziyareti sırasında Amerikan Yahudi Komitesi’nden “cesaret madalyası” aldınız Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin 49 yıllığına İsrailli şirkete verilmesine itiraz edenleri “Yahudi düşmanlığı” yapmakla suçladınız İsrail’in güvenliğini sağlayan Kürecik Radar Üssü’nün ev sahipliğini üstlendiniz Aralık 2012’de İsrail’in NATO çalışmalarına katılmasına onay verdiniz
    Cevapla
  • hakkı 8 yıl önce Şikayet Et
    haklısın ama yine bu mhp'yi aklamaz. oyum akp'ye...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Patnos'ta belediye araçlarının parçaları hurdacılarda aranıyor
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler