Davutoğlu'ndan kritik görüşme

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak Başbakanı Haydar Al Abadi'yle telefonda görüştü.

Davutoğlu'ndan kritik görüşme
Davutoğlu'ndan kritik görüşme
GİRİŞ 04.09.2015 18:08 GÜNCELLEME 04.09.2015 18:21

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Irak'ta kaçırılan 18 Türk vatandaşı için Irak Başbakanı Abadi ile yaptığı telefon görüşmesinde Davutoğlu, "Kaçırılan işçilerimiz sadece kendi rızklarını kazanmak için değil, Irak ekonomisine ve Irak'ın yeniden imarına katkıda bulunmak için oradalar" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, görüşmede, kaçırılan Türk işçilerle ilgili gelişmeleri bizzat takip etmesi ve Irak güvenlik güçlerinin Türk vatandaşlarını kurtarmak için gösterdikleri çaba dolayısıyla Abadi'ye teşekkür etti ve bu süreçte her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını vurguladı.

"Örgütün mühimmat depoları ve eğitim kampları Irak'ın kuzeyinde"

Terör örgütü DAEŞ'e karşı koalisyon güçleriyle birlikte operasyonların sürdüğünü anımsatan Davutoğlu, Irak'ı bu terör örgütünden kurtarmak için de Türkiye'nin her türlü çabayı göstermeye hazır olduğunu Abadi'ye iletti.

Davutoğlu, görüşmede, PKK terör örgütünün 7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye'de gerçekleştirdiği terör eylemleri, güvenlik güçleri ve sivilleri hedef alan saldırılarına değinerek, örgütün mühimmat depoları ve eğitim kamplarının Irak'ın kuzeyinde bulunduğunu, bu nedenle de hava operasyonları ile bu noktaların imha edilmesinin amaçlandığını aktardı.

Davutoğlu, görüşmede Abadi'ye, "Operasyonların hedefi asla Iraklı ya da Kuzey Irak'taki Kürt kardeşlerimiz değildir, silahlar bırakıldığı an operasyonlara da gerek kalmaz" dedi.

Seçim sonrasında Bağdat'ı ziyaret ihtimali

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinden sonraki ilk ziyaretlerinden birini Bağdat'a yapmak istediğini ifade etti.

Irak Başbakanı Abadi de işçilerin kurtarılması için her şeyi yaptıklarını, en kısa zamanda iyi haber almak için çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'nin Irak güvenlik güçlerini eğitmek de dahil yaptığı katkılara teşekkür eden Abadi, Irak topraklarının Türkiye'ye dönük saldırılarda kullanılmasını asla tasvip etmediklerini, bunun için her türlü işbirliğine açık olduklarını kaydetti.

Abadi, seçimlerde Davutoğlu'na başarı dileklerini de iletti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan, 'altından kalkmamız zor olacaktır' diyerek uyardı: Acele etmeliyiz!
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk