Dışişleri'nden terör saldırısına kınama

Dışişleri Bakanlığı, Somali'nin başkenti Mogadişu'da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyı kınadı.

Dışişleri'nden terör saldırısına kınama
Dışişleri'nden terör saldırısına kınama
GİRİŞ 22.09.2015 18:48 GÜNCELLEME 22.09.2015 18:48

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye'nin Somali halkının barış ve istikrara kavuşması için her türlü desteği kararlılıkla vermeyi sürdüreceği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

''Somali'de dün (21 Eylül) Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Bakanlıkların bulunduğu yerleşkeye Birleşmiş Milletler diplomatlarını taşıyan konvoyun ayrılışı sırasında bomba yüklü araçla yapılan ve ilk belirlemelere göre 14 kişinin hayatını kaybettiği ve 24 kişinin ise yaralandığı saldırıyı kınıyoruz. Hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Türkiye, dost ve kardeş Somali halkının barış ve istikrara kavuşması için her türlü desteği kararlılıkla vermeyi sürdürecektir.''

Somali İçişleri Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, başkentte bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıdaaralarında yabancıların da bulunduğu 14 kişi yaşamını yitirmiş, 24 kişi yaralanmıştı. Saldırının asıl hedefinin Cumhurbaşkanlığı Sarayı olduğu kaydedilmişti.

Doğu Afrika'da faaliyet gösteren Eş-Şebab Örgütü, kendisine yakın Radyo Endülüs'te yayımladığı açıklamada, saldırıyı üstlenmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak