AB ile vize serbestliği masaya geliyor

Financial Times'a göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AB arasındaki en önemli tartışma Türk vatandaşlarına yönelik vize serbestliği olacak.

AB ile vize serbestliği masaya geliyor
AB ile vize serbestliği masaya geliyor
GİRİŞ 05.10.2015 12:45 GÜNCELLEME 05.10.2015 12:45
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Financial Times, Avrupa Birliği'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Suriyeli göçmenlerin Avrupa'ya akışını durdurmak için büyük bir plana ikna etmeye çalışacağını yazdı. Gazeteye göre Türkiye AB ile sıkı pazarlık yapacak.

Gazetede bugün yayımlanan haberde, göç krizinin çözümüne odaklanan Avrupa'nın Erdoğan'a eleştirilerini yumuşatmaya başladığını belirtiliyor.

FT, AB'nin Türkiye'yi ikna etmek için "tatlandırıcılar" sunabileceğini yazıyor.
 
Haberde özetle şu ifadeler yer alıyor:
 
"Bugün Brüksel'deki görüşmelerde üst düzey AB yetkilileri Erdoğan'dan büyük bir göç eylem planını kabul etmesini isteyecek. Plan, sınır kontrollerini sıkılaştırmayı, büyük iltica başvurusu merkezleri açmayı ve hatta muhtemelen 2 milyon Suriyeli'ye Türkiye'de çalışma hakkı vermeyi içeriyor."
 
"AB'nin talepleri aşırıya kaçan istekler. Avrupa göçmen krizinin patlak vermesinden bu yana blok (AB), Erdoğan'ı baştan çıkartmanın yollarını bulmak için mücadele verdi. Ocak ayından bu yana AB'ye girme girişiminde bulunan 350 bin sığınma hakkı arayan kişiden sadece 50 bini Türkiye sınırında durduruldu".
 
"Üst düzey bir Avrupalı diplomat, 'Gerçekten hiç sevmediğimiz bir hükümeti kucaklıyoruz' dedi ve ekledi: ''Bu göçmen akışını düşürmemiz gerekiyor. Bu, reel politik haline geldi. İç politikayla ilgili kaygılarımızı bir kenara bırakıyoruz".
 
VİZE SERBESTLİĞİ
 
"Muhtemel tatlandırıcılar şunları içeriyor: 250 milyon Euro'luk fazladan AB fonu, Türkler için vize serbestliğine ivme kazandıracak siyasi hız, mültecilerin yeniden yerleştirilmesi için yeni bir teklif." 
 
Gazeteye göre bir Türk bürokrat ise "Acelemiz yok. Bununla yıllardır uğraşıyoruz. Şimdi, bir anda, işbirliğimizi istiyorlar. İstek listelerimiz yok. Pazarlık yapmıyoruz. Bu, zaman alacak."

YORUMLAR 4
  • Mustafa Berlin den 8 yıl önce Şikayet Et
    Rabbimizin yarattigi her is de AKIL sahipleri icin ögüt ve Nasihat vardir. Simdi bu Erdogan CANI SAGOLSUN Avrupalilara dese ki bende 2.5 milyon Mülteci göcmen var. yarin sabah dan itibaren hepsini AVRUPA SINIRlarina dayarim hadi kontrol edin derse ne olur.Iste O zaman bu alcaklar ERDOGANIMIZIN ayxaklarina kapanirlar.
    Cevapla
  • Kalabalı 8 yıl önce Şikayet Et
    Aman deyim fırsat bu fırsat hemen serbest dolaşımı alalım. Soguduktan sonra intikam yani ozaman bįrakırız
    Cevapla
  • dikkat!!! 8 yıl önce Şikayet Et
    tamam sıra bizde,aç kapıları gitmek isteyene engel olma sıkıştır iyice köşeye ne bekliyorsun?suriye deki savaştan avrupu da sorumlu.
    Cevapla
  • ab söz tutmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    ab sözlerinin tutmaz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
7 milyon kişi Türkiye'ye gelecek! Uçak yetişmiyor
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama