AK Parti'den Merkel’e sert cevap

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Merkel’in, Türkiye’nin üyeliğine karşı olduğu yönde yaptığı açıklamaya cevap verdi:

AK Parti'den Merkel’e sert cevap
AK Parti'den Merkel’e sert cevap
GİRİŞ 08.10.2015 15:52 GÜNCELLEME 08.10.2015 15:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Seçim çalışmaları kapsamında Karabük’ün Eskipazar ilçesinde köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük milletvekili adayı Mehmet Ali Şahin, program sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

“BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN AB TÜZEL KİŞİLİĞİNİN KARARIDIR”

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, Alman Devlet Televizyonu 1. Kanalı ARD’ye Türkiye’nin AB üyeliğine hala karşı olduğunu yönünde yaptığı açıklamaya Şahin, “Türkiye’ye Avrupa Birliğine katılım müzakereleri yapma kararını AB vermiştir. Bizim muhatabımız tek tek AB ülkeleri değil, AB’nin tüzel kişiliğidir. Dolaysısıyla bizi AB içerisine kabul etme konusunda Türkiye’nin görevlerini yerine getirdiği ve bu nedenle müzakerelerin başlayacağına AB karar vermiştir. Bu kararın altında Federal Almanya yetkililerinin de imzaları vardır. Sayın Merkel, şu anda Almanya Başbakanı olarak kişisel görüşlerini kamuoyu ile paylaşmıştır. Bizim için önemli olan AB Tüzel kişiliğinin kararıdır Biz o bağlamda müzakerelerimizi sürdürüyoruz. Fasıllar üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Nitekim birtakım fasıllar açıldı, diğerlerinin açılması için de dönem başkanı ülkelerle müzakerelerimiz devam ediyor. Biz verdiği sözün arkasında duran bir ülkeyiz. Muhataplarımızın da verdiği sözlerin arkasında durmasını bekleriz. Siyasette ve devlet yönetiminde tutarlılık son derece önemlidir” dedi.

“BU TÜR AÇIKLAMALAR BİZİM VATANDAŞLARIMIZIN AB’YE OLAN GÜVENİNİ SARSMAKTADIR”

Türkiye’nin AB’ye girme istediğinde ve arzusunda bir değişiklik oldu mu yönündeki soruya ise Şahin, “Avrupa Birliği kimi ülkelerinin bu tür açıklamaları bizim vatandaşlarımızın AB’ye olan güvenini sarsmaktadır. Dolayısıyla onların AB’ye Türkiye’nin katılımı konusunda zaman zaman tereddütlü bir yaklaşım içinde bulunmalarını da anlayışla karşılamak lazım” cevabını verdi.

YORUMLAR 2
  • ordulu 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizi avrupa batırır ! Rest çekin biz avrupaya girmek istemiyoruz ! Yunanistanı sömürdüler ve aclıktan nefesleri kokuyor ! Ortadoğu birleşse daha mantıklı !
    Cevapla
  • Ekrem HAN 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya bırakın bu ab hayalini hocam almayacaklar bizi bu gün gibi açık, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sn. Yiğit Bulut Bey'in açıklamalarından sonra ne kadar sevindik ama şimdi bu gibi açıklamalar insanı üzüyor...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti