Rusya'dan Erdoğan açıklaması: Putin'e ilettik

Putin'in Sözcüsü Dmitri Peskov, Erdoğan’ın Rusya’ya yönelik eleştirileri konusunda Putin’in bilgilendirildiğini söyledi.

Rusya'dan Erdoğan açıklaması: Putin'e ilettik
Rusya'dan Erdoğan açıklaması: Putin'e ilettik
GİRİŞ 09.10.2015 07:27 GÜNCELLEME 09.10.2015 08:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Rus uçaklarının Türkiye hava sahasını ihlali sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sert açıklamaları ile ilgili soruya yanıt veren Peskov, “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ile ilgili Putin bilgilendirildi.” dedi.
 
Rusya’nın Suriye’de gerçekleştirdiği operasyonların Suriye’nin toprak bütünlüğü ve siyasi entegrasyonuna katkı sağladığına değinen Peskov, “Bu bölgenin istikrar ve güvenliğine de katkı sağlıyor” dedi.
 

"TÜRKİYE'NİN SINIRLARI DA KORUNMUŞ OLUYOR"
 
Olayların yaşandığı bölgenin Türkiye’nin sınırlarına çok yakın olduğuna değinen Kremlin Sözcüsü, “Bu açıdan bakıldığına Rusya, Türkiye’nin sınırlarında istikrar ve güven ortamının garanti altına alınmasına katkı sağlıyor.” değerlendirmesinde bulundu.
 
"BU ŞARTLARDA ARAMAMIN ANLAMI YOK"
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Japonya’ya giderken uçakta hava sahası ihlalleri ile ilgili soruya verdiği cevapta, “Putin’le arife günü uzun bir görüşme yaptık. Ardından Suriye’deki hava operasyonları üzerine telefon görüşmemiz de oldu. Ondan sonra neler yaşandığı ortada. Hava sahası ihlali oldu. Bu ihlaller ciddiyetle bağdaşmıyor. Yaşananlardan dolayı elbette kırgınlık içindeyiz. Bu şartlarda aramamın bir anlamı yok.” dedi.

YORUMLAR 3
  • bg turk 8 yıl önce Şikayet Et
    3 liralik adama 5 liralik deer verirsen kalan iki lirasina seni satar
    Cevapla
  • 1071 8 yıl önce Şikayet Et
    Putin sağır olmuş olmalı
    Cevapla
  • sahibim 8 yıl önce Şikayet Et
    ders alinmali son adam ilk adam olmali yokkibizde ikinci ucuncu adam bir numara ilkkonusan oluyor ya buyuk devlette kurumlar kriz departmanlari olmali kim ne konusacak diye nerdeee bizde
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor