G20'de oturma düzeni netleşti

G-20 Liderler Zirvesi'nde oturma düzeni belli ölçüde netleşti. Erdoğan'ın iki yanında iki önemli lider oturacak.

G20'de oturma düzeni netleşti
G20'de oturma düzeni netleşti
GİRİŞ 11.11.2015 14:54 GÜNCELLEME 12.11.2015 00:30
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Zirve çerçevesinde yapılacak oturumlarda, ev sahibi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın solunda ABD Başkanı Barack Obama, sağında ise Çin Devlet Başkanı Xi Jinping bulunacak. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Almanya Başbakanı Angela Merkel ise yuvarlak masada Erdoğan'ın uzağında yer alacak.

ZİRVE PROGRAMI

Milliyet'in diplomatik kaynaklardan edindiği bilgiye göre, zirvenin programı ana hatlarıyla şöyle:

*G20 Antalya Zirvesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Kasım öğlen saatlerinde G-20 üye ve davetli ülke liderleri ile uluslararası kuruluş başkanlarını karşılamasıyla başlayacak. Ardından liderler, çalışma yemeğinde kalkınma ve iklim değişikliği konularını ele alacaklar.

*Liderler, bu oturumu müteakip aile fotoğrafı çektirmelerinin ardından, "Kapsayıcı Büyüme: Küresel Ekonomi, Büyüme Stratejileri, İstihdam ve Yatırım Stratejileri" başlıklı oturumda biraraya gelecekler.

*Başbakan Ahmet Davutoğlu, liderler ve eşleri onuruna bir resepsiyon verecek. Bunu takiben liderler, Erdoğan'ın  başkanlığında düzenlenecek çalışma akşam yemeğinde "Küresel Sınamalar: Terörizm, Mülteci Krizi"
konusunu ele alacaklar.

*Zirvenin ikinci günü olan 16 Kasım 2015 tarihinde ilk çalışma oturumunda liderler "Dayanıklılığın Artırılması" başlıklı oturumda finansal düzenlemeler, uluslararası vergi gündemi, yolsuzlukla mücadele ve IMF reformu konularını değerlendirecekler. Müteakiben düzenlenecek çalışma öğle yemeğinde ticaret ve enerji konularını ele aldıktan sonra Antalya Bildirgesi ve Antalya Eylem Planı’nı kabul edecekler.

*Zirve, 2016 yılında G20 dönem başkanlığını üstelenecek olan Çin’in Devlet Başkanı tarafından dönem başkanlığı önceliklerine ilişkin yapılacak sunum ile sona erecek.

*Antalya Zirvesi sonuçları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından düzenlenecek basın toplantısı ile dünya kamuoyuna duyurulacaktır.

SOLUNDA OBAMA, SAĞINDA Xİ JİNPİNG

Zirvedeki oturumlarda liderlerin oturma düzeni de netleşti. Oturma düzenin eğer bir değişiklik olmazsa ev sahibi Erdoğan'ın solunda sırayla ABD Başkanı Barack Obama ile İngiltere Başbakanı David Cameron yer alacak. Erdoğan'ın sağında ise Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile Avusturalya Başbakanı Malcolm Turnbull bulunacak. Putin ile Merkel ise yuvarlak masada Erdoğan'ın uzağında oturacak.

YORUMLAR 20
  • serkan solmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    ot kafalar anlamaz
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    G-20 nin ilkdefa türkiyede yapılması , erdoğanın dünya ekonomisinin %90 barındıran ülke liderlerini ayağımıza kadar getirmesi artık bizimde pastada bi payımızın olduğunu , ortadoğuda otoritemizin olduğunu gösterir. Hepimiz için hayırlısı olur inşallah
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun Reise dünyanın %85 ekonomisinin sahiplerini kendi masana oturtmak,yiğitçe mertçe doğruları söylemek her babayiğidin harcı değil ...
    Cevapla
  • Yılmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    uzak olsun
    Cevapla
  • attila 8 yıl önce Şikayet Et
    G20'de oturTma düzeni netleşti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri