Obama: Esad gitmeli

Antalya'daki G20 zirvesinde Erdoğan ve Putin'le görüşen ABD Başkanı Obama Suriye krizi hakkında konuştu; “Esad gitmeli” dedi.

Obama: Esad gitmeli
Obama: Esad gitmeli
GİRİŞ 19.11.2015 11:08 GÜNCELLEME 19.11.2015 11:09
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Barack Obama Asya Ekonomik İşbirliği Zirvesi (APEC) için gittiği Filipinler’in başkenti Manila’da Suriye krizi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Obama, “Esad iktidarda olduğu sürece Suriye’deki iç savaşın biteceğini öngörmüyorum” dedi.

Obama’nın, hafta sonu düzenlenen Antalya'daki G20 Zirvesi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya lideri Vladimir Putin'le birebir görüşmelerin ardından bu açıklamayı yapması dikkat çekti. 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Viyana’da yapılan Suriye görüşmelerinin ardından 6 ay içerisinde geçiş hükümetinin kurulacağını söylemişti.  Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 17 ülkenin katıldığı görüşmelerden Esad'ın geleceğine ilişkin bir uzlaşma çıkmazken 18 ay içinde Suriye’de bir seçim yapılması isteğinde mutabık kalınmıştı.

TRUDEAU OBAMA’YA SÖZ VERDİ

APEC zirvesinde Obama’yla görüşen Kanada Başbakanı Justin Trudeau, “IŞİD’le mücadelede güçlü partner olacağız” sözü verdi.

Trudeau, geçtiğimiz ay göreve gelmesinin ardından ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyondaki savaş uçaklarını geri çekme kararı almıştı.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 6
  • Güngör 8 yıl önce Şikayet Et
    Zalimsiniz siz Zalim. O Esedin attigi kimyasal silahlar sonucu Televizyon kanallarinda 6 Aylik bebeğin zehirden etkilenip son nefeslerini alip verirken, yüreğinin nasil içine cöktügünü, cirpinarak kalp atislarini gördüğümde, su an bile yazarken içim yaniyor gözlerim doluyor adeta kendime gelemedim. Kendimden utaniyorum. Yaziklar olsun banaki o kardeşlerimin kani akarken ben sadece seyirci oldum.
    Cevapla
  • aman 8 yıl önce Şikayet Et
    he he gitmeli de. rusyayı kim ikna edecek. bence o sizi ikna eder. kimyasal silah olayında 1dk. ikna etti sizi
    Cevapla
  • Bay X 8 yıl önce Şikayet Et
    Tabi esad'ın son kullanma tarihi gecti. Simdi esad gitsin yerine abd nin orgutleri gelsin. Kumanda etmekte zorlanınca ve menfaatler çakışınca gitsin ister.
    Cevapla
  • nihat 8 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki gerçeği görmen için dönerleri şiş kebapları mideye indirmen gerekiyormuş. Ben bunu anladım.
    Cevapla
  • trabzonlii61 8 yıl önce Şikayet Et
    valla mı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden gurur duyduk
 THY ile ilgili dikkat çeken iddia! 20 milyar dolarlık anlaşma imzalanıyor