Kremlin: Erdoğan, Putin ile görüşmek istiyor

Kremlin'den yapılan açıklamada Erdoğan'ın 30 Kasım'da Paris'te Putin ile görüşmek istediği ifade edildi.

Kremlin: Erdoğan, Putin ile görüşmek istiyor
Kremlin: Erdoğan, Putin ile görüşmek istiyor
GİRİŞ 27.11.2015 11:35 GÜNCELLEME 27.11.2015 14:13
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Fransa'nın başkenti Paris, 30 Kasım'da BM İklim Değişikliği Konferansı'na ev sahipliği yapacak. Liderlerinde Paris'te olacağı o gün için Kremlin'den bir açıklamada geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bayburt'ta yaptığı konuşmada ise, "Ben olayın olduğu gün Putin'den randevu talep ettim. O günden beri dönmediler. Pazartesi Paris'teki Zirve'ye kendileri de gelecek. Orada bunları oturup konuşabiliriz" dedi.

TÜRKİYE'DEN İKİLİ GÖRÜŞME TEKLİFİ

Kremlin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Kasım'da Paris'te Rusya lideri Vladimir Putin'le görüşmek için talepte bulunduğunu açıkladı. Reuters'ın haberine göre, Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, "Türkiye tarafından yapılan devlet başkanları düzeyinde bir görüşme teklifinin" Putin'e ulaştığını söyledi. Peskov, "Söyleyebileceklerim bu kadar" ifadesini kullandı.

KESİNLEŞMİŞ İKİLİ GÖRÜŞME YOK

Cumhurbaşkanlığı kaynakları Erdoğan ve Putin'in, Paris'teki İklim Değişikliği Zirvesi'nde ikili görüşme gerçekleştirmelerinin ihtimal dahilinde olduğunu ancak an itibariyle saati belirlenmiş bir ikili görüşmenin söz konusu olmadığını bildirdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanımız şimdiye kadar yaptığı açıklamalarıyla Türkiyenin ne kadar haklı olduğunu ortaya koymuştur. Kriz nasıl yönetilir tüm dünyaya gösterdi. Allah başımızdan eksik etmesin
    Cevapla
  • artur 8 yıl önce Şikayet Et
    görüşmek istiyor tabi yoksa anlayacağınız yok
    Cevapla
  • temel candan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bak kardesim kemal ve devlet bey size sesleniyorum rus dusunurler kadar olun iki dakika delikanli tarafsiz olun Size sayin zubof kremlin tarihcisi adli dusunurun face book da yazdiklari ile cevap gonderelim putine soruyor...ukrayna rusla savasirken turklere hava sahasini acsa sinirdaki rus milislere turk pilotlari bomba yagdirsaydi putin ne yapardi Ve aynisini suriyede ne ariyorsun esedin kuklasi olarak turke bulasiyorsun diye soru sorabiliyor bunu dikkatli dusununey carpik dusuncelerden vazgecin
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Reis Putini korkuttu.Konuşmaya bile yanaşmıyor...
    Cevapla
  • Kafkas 8 yıl önce Şikayet Et
    Reis sen gitme onlar senden özür dilemeye gelsin,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?