Putin'in kirli oyunu deşifre oldu

Rusya Devlet Başkanı Putin'in IŞİD'le mücadele konusunda ikiyüzlü bir tutum sergilediği ortaya çıktı.

Putin'in kirli oyunu deşifre oldu
Putin'in kirli oyunu deşifre oldu
GİRİŞ 28.11.2015 16:28 GÜNCELLEME 28.11.2015 16:36
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Rus gizli servisi FSB'nin, Çeçenistan ve Dağıstan'da özel olarak eğittiği terörist grupları Suriye ve Irak'taki IŞİD saflarına gönderdiği ortaya çıktı.

PUTİN'in çirkin taktiğini Rus gazeteci Yelena Milaşina açıkladı. Milaşina, Novaya gazetesindeki yazısında, Rusya'nın Dağıstan ve Çeçenistan'dan onlarca genci IŞİD'e katılmak üzere Suriye'ye gönderdiğini belirtti.

HER TÜRLÜ DESTEK VERİLİYOR

Bu durumun Putin'in işine geldiğini vurgulayan Milaşina, "FSB, azılı ve tanınmış terör grup önderlerini takibe alıyor, sorguluyor, sonra soruşturma açıyor. Köşeye sıkışan teröristlere işbirliği teklif ediyor ve IŞİD'in saflarına yolluyor" diye yazdı.

Bu kişilere pasaport temin etme dahil her türlü desteğin verildiğini belirten Milaşina, yazısını şöyle sürdürdü: "Bu sözde savaşçılar uçakla İstanbul'a gidiyor, FSB'nin yardımıyla Irak'a gidiyor, oradan da Suriye'ye geçip IŞİD'e katılıyorlar. Rusya bu yöntemle terör oluşturacak olan kişileri Suriye'ye ihraç ediyor. Rusya onlara para ve silah desteği veriyor. İşine gelmeyen bazı kişileri o savaş ortamında yok ediyor. Neticede Rusya ve Dağıstan'da terör eylemi azalmış durumda.

ÇİRKİN TEZGAHI ONAYLADILAR

Human Rights Watch adlı kuruluşun Rusya Müdürü Tanya Lokşina, The Daily Beast'e verdiği demeçte, yazılanları destekledi. Lokşina, "FSB terörle ilgili kişileri korkutuyor, hayatlarını çekilmez hale getiriyor, sonra da Suriye gibi savaş bölgelerine ihraç ediyor. Böylece Rusya'da ki benzer terör problemleri Doğuya ihraç edilmiş oluyor" dedi.

(Bugün)

YORUMLAR 40
  • Bay X 8 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanın silah verdiği ve beslediği bu zalim gruplar en sonunda namluyu rusyaya çevirecek göreceksiniz.
    Cevapla
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    barbar putin esed toprak su petrol icin teroru tirmandiranlar elbet bir gun teror kendilerini bitirecek keyfen insan oldurenler
    Cevapla
  • ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    sorarım rusyaya senin Suriye'nin içinde ne işin var tabii Çıkarın olunca girersin dökülen Müslüman Kanı
    Cevapla
  • cecen 8 yıl önce Şikayet Et
    cecenlerin nufusu kac merak ediyorum 1.000.000 dogrumu?cok az geliyor ya bilen var mi?
    Cevapla
  • ashap 8 yıl önce Şikayet Et
    ben bilirim ki çeçen kardeşlerimiz allah ı ve resulünü kendi canlarından üstün tutar her toplumdan münafık çıkar rabbim çeçen kardeşlerimizide bu kadirov münafığından kurtarsın inşaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"