Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin ile Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin mesajı
GİRİŞ 01.12.2015 01:27 GÜNCELLEME 01.12.2015 05:47
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Filistin ile Uluslararası Dayanışma Günü, Türk Japon Vakfında düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Resepsiyonun açılışında konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, katılımcılara, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'na katılmak üzere Paris'te bulunan Erdoğan'ın mesajını okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, Orta Doğu'da istikrar ve barışın sağlanmasının önündeki en önemli engelin Filistin-İsrail ihtilafı olduğunu vurguladı.

İsrail'in yasa dışı yerleşim faaliyetlerini, Harem-i Şerif'e yönelik gayri insani saldırılarını ve Filistinlilerin Kudüs eski şehre girişlerini yasaklamasını uluslararası toplumun tüm uyarılarına rağmen devam ettirdiğini kaydeden Erdoğan, İsrail'in, bu provokatif tutumuyla sadece Filistin'de değil tüm bölgede gerilimin artmasına sebep olduğunun altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, başta abluka ve kısıtlamaların kaldırılması olmak üzere Filistin halkının taleplerinin karşılanması ve ihtilafın adil ve kalıcı biçimde sonlandırılması için çabalarını bundan sonra da devam ettirecektir" ifadesini kullandı.

"İSRAİL, KANUNLARI ÇİĞNEMEYE DEVAM EDİYOR"

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faid Mustafa, İsrail'in uluslararası hukuk ve uluslararası insan hakları prensiplerini ve kanunlarını çiğnemeye devam ettiğine dikkati çekti. Mustafa, siyasi çözüm arayışında olan Filistin yönetiminin objektif ve sorumlu bir şekilde hareket ettiğini kaydetti.

Arap Devletler Ligi Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Muhammed El Fatah Naciri de dünyada ve bölgede istikrarı ve güvenliği sağlamanın İsrail'in işgal ettiği Filistin ve Arap topraklarından çıkarılması ile mümkün olacağını dile getirdi. Naciri, Filistin'in Arap desteğiyle yirmi yıl boyunca verdiği çabalara rağmen kapalı kapılarla karşı karşıya geldiğini ve İsrail'in inatçı ve ırkçı tutumunun barışla sonuçlanacak bir görüşmeyi imkansız kıldığını söyledi.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Mukim Temsilcisi Kamal Malhotra ise Filistinlilerin maruz kaldığı saldırıları kınayarak, bölgede çatışmaların sona ermesinin her iki taraf liderlerinin yapıcı rol oynaması ile mümkün olduğunu belirtti. Malhotra, uluslararası topluluğun da bu çıkmazı aşmak için daha büyük bir rol oynaması gerektiğinin altını çizdi.

Farklı ülkelerin Ankara büyükelçileri ve diplomatik misyon temsilcilerinin de katıldığı resepsiyon, Faid Mustafa'nın kızının okuduğu şiir ile sona erdi.

YORUMLAR 3
  • veli 8 yıl önce Şikayet Et
    Kerim misin nesin.. Hiç mi insaf vicdan yok? Ne var halinde neyle kıyaslıyorsun halini? Allah'tan kork. Sırf muhalefet olsun diye açtığın uğursuz ağzın millete felaketin davetçisi olmasın.
    Cevapla
  • Muhammed ümmeti 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşım takti filistine derken orda bir zalimlik var sen buna susarsan Allahu tealanin rızasını kaybedersin hem kardeşlerin bu durumdayken bu ne rahatlık Rabbim bize şuhur versin çok söylenecek söz varda su geldiğimiz duruma bak
    Cevapla
  • kerim 8 yıl önce Şikayet Et
    taktı filistine yahu arkadaş senin ülken filistinden kötü durumda san güle oynuyorsun valla iyisin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...