Davutoğlu ve Akıncı'dan ortak açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile orta basın açıklaması yaptı.

GİRİŞ 01.12.2015 16:45 GÜNCELLEME 01.12.2015 17:10

Kalıcı barışın sağlanacağını söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın konuğu olmaktan mutluluk duyuyorum. Türkiye bir ülke olarak bir millet olarak her zaman Kıbrıslı Türklerin ve KKTC'nin yanındadır. Kalıcı adil barışçıl bir çözümün oluşması yolunda her türlü katkıyı vermeye hazırız. Gönül isterki 2004 yılında çözüme hayır diyen Güney kesimi evet desin. İki halkı ortak bir adada birlikte yaşamanın önü açılsın. Türkiye bu adımları atmakta tereddüt etmeyecektir" dedi.

DOĞU AKDENİZ'İN KADERİ DEĞİŞİR

Mülteci krizine de değinen Davutoğlu, "Doğu Akdeniz bir kriz bölgesi olarak anılıyor. Suriye'de 4 milyon insanın göç etmek zorunda kaldığı savaşta, Lübnan'da iç barışın tam olarak kurulamadığı, Filistin'de Özgür bir Filistin'in hayata geçirilemediği bir Doğu Akdeniz Bölgesi'nde Türkiye ve Kıbrıs Rum halkı bir araya gelebilirse bu Doğu Akdeniz'in de kaderini değiştirecektir" diye konuştu.

BARIŞ HAVZASI İÇİN ADIM ATMANIN VAKTİDİR

Türklerin, Yunanlıların ve Rumların barış havzası için adım atması gerektiğini söyleyen Davutoğlu, "Pazar günü AB-Türkiye Zirvesi'nde de açıkça ortaya çıktığı gibi Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri son derece olumlu atmosferle yeni bir döneme girmiş bulunuyor. Orada gördüğümüz olumlu atmosferin adaya da yansıyıp, tarihin derinliğinden bu yana Avrupa halkları arasında yer alan Türklerin, Yunanlıların ve Rumların hep beraber yine Avrupa kıtası içinde birlikte bir barış havzası oluşturması yönünde adım atmalarının vaktinin geldiğini biz de düşünüyoruz. Önemli olan çözüm için siyasi iradede" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!