İşler: Libya'da barışı Türkiye sağladı

Libya Özel Temsilcisi Emrullah İşler "Libya’da barışın sağlanmasında Türkiye’nin büyük rolü oldu" dedi.

İşler: Libya'da barışı Türkiye sağladı
İşler: Libya'da barışı Türkiye sağladı
GİRİŞ 16.12.2015 10:48 GÜNCELLEME 16.12.2015 10:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Libya Özel Temsilcisi olarak görevlendirilen AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler "Libya’da barışın sağlanmasında Türkiye’nin büyük rolü oldu" dedi.

"LİBYA'DA TÜRKİYE'NİN ROLÜ BÜYÜK"

İşler, devrimin ardından Libya’da bölünmüşlük olduğuna dikkat ekerek, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın verdiği talimatla Libya’ya Ekim 2014’te ilk ziyaretimizi yaptık. Önce Tobruk’u ziyaret ettik ardından da Trablus’u ziyaret ettik. Kasım’da yaptığımız ziyarette de Bayda’da görüşmeler yaptık. Türkiye’nin herhangi bir gizli ajandasının olmadığını, bizim hedefimizin Libya’nın barışının, istikrarının sağlanması olduğunu dolayısıyla krizin de siyasi bir kriz olduğunu ve bu krizde bizim kolaylaştırıcı rol oynayabileceğimizi baştan itibaren kendilerine ifade ettik. O çerçevede hem Libya’ya ziyaretler yaptık ve Libya’daki her iki hükümetten de Türkiye’ye ziyaretler oldu. Hakikaten tam anlamıyla kolaylaştırıcı bir rol üstlendik. Libya’da barışın sağlanmasında Türkiye’nin büyük rolü oldu" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 3
  • Vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    Libya'nin butunlugu her zaman Turkiye'nin lehinedir. Bolunme fitnesi sisi destekcileri tarafindan organize edildi diye dusunuyorum. Kendi devletimize bu kadar sasi bakmayalim artik. Savas gemizi gondermisiz de ne yapmis bu gemiler. Ortaya kilcik atik arkasini bos birakmak olmaz. Muhalefet edin ama ettiginiz lafin ayagi yere bassin.
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    Biraz gerçekçi olursak libyanin bölünmesinde kadafinin öldürülmesinde onbinlerce insanın ölmesine bizimde dahlimiz yokmu acaba biraz dürüst olalım biz savaş gemileri gondermedikmi
    Cevapla
  • özkök 8 yıl önce Şikayet Et
    evet.işler doğru söylüyor kesinlikle rolü vardı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz