Diyanet İşleri Başkanı Görmez İran'da

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 29. Uluslararası Vahdet Konferansı'na katılmak ve resmi temaslarda bulunmak üzere İran'a geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez İran'da
Diyanet İşleri Başkanı Görmez İran'da
GİRİŞ 27.12.2015 01:57 GÜNCELLEME 27.12.2015 01:57
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Görmez'i, Tahran Mehrabat Havaalanı'nda, Dünya İslam Mezhepleri Yakınlaştırma Birliği Başkanı Ayetullah Muhsin Eraki karşıladı.

İran halkı ve yöneticilerine davetleri için teşekkür eden Görmez, bunun gecikmiş bir ziyaret olduğunu belirtti.

Ümmetin ocaklarına ateş düştüğünü, bunu söndürmek için her müminin, her vicdan sahibi insanın elinden geleni yapması gerektiğini vurgulayan Görmez, şunları söyledi:

"Hazreti İbrahim'in ateşini söndürmeye giden karınca misali, en azından o yolda olmak gerekiyor. Bütün Müslümanların bizi fitne ve ihtilafa götürecek her türlü unsurdan arınması gerekiyor. Önceliği kan ve gözyaşının durmasına vermek gerekiyor. Bu ziyaretimizin tek amacı budur. Ziyaretim buna bir nebze de olsa katkı sağlarsa kendimi bahtiyar sayacağım."

''ZİYARETİNİZ BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR''

Eraki de İran'ı ziyareti için Görmez'e teşekkür ederek, "Burası sizin eviniz, sizin toprağınız, kendi evinize hoş geldiniz. Sizin gelişiniz umuyoruz ki Müslümanların arasındaki soruna çözüm olacaktır. Müslümanların birleşmesine yardımcı olacaktır" dedi.

İran halkı adına Görmez'in ziyaretinden onur duyduklarını dile getiren Eraki, şöyle konuştu:

"İran'ın ev sahipliğinde gerçekleşecek toplantı bir fırsattır. Müslümanlar arasında bir yakınlaşmaya sebep olacaktır. İslam alemini birleştirmek adına gerçekleştirilecek bu toplantı, Müslümanların arasında yaşanan sorunlara da çözüm sunacaktır. Sizin de bu toplantıya iştirak etmeniz, İran'da olmanız bizler için onurdur. Sizin bu ziyaretiniz Müslümanlar arasında bir yakınlaşmaya sebep olacaktır. Mezhepleri birbirine yakınlaştırma ve farklılıkları birleştirmek adına ziyaretiniz büyük önem arz ediyor."

Dünya İslam Mezhepleri Yakınlaştırma Birliğince Tahran'da düzenlenen 29. Uluslararası Vahdet Konferansı, 29 Aralık'ta sona erecek.

GÖRMEZ'İN TAHRAN PROGRAMI

Görmez, İran programı kapsamında 29. Uluslararası Vahdet Konferansı'nın açılışında yapacağı konuşmanın ardından, İran Kültür ve İslami İrşad Bakanı Ali Cenneti, İnkılap Rehberi Danışmanı ve İslami Mezhepleri Yakınlaştırma Kurumu Yüksek Kurulu Başkanı Ayetullah Teshiri, Hac ve Ziyaret Kurumu Rehberlik Makamı Temsilcisi Gazi Asger, İran İslam Cumhuriyeti İlmiye Havzaları Müdürü Ayetullah Hüseyni Buşehri'nin de aralarında bulunduğu üst düzey yetkililerle görüşmelerde bulunacak. 

İslami Mezhepler Üniversitesini ziyaret edecek olan Görmez, burada öğrencilere konferans verecek. Görmez, temaslarının ardından 30 Aralık'ta yurda dönecek.

YORUMLAR 9
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa da Iranlilar civil civil ama hicbir camileri bile yok.Ne kadar da cok dindar islam devletden geldikleri buradan anlasilir.
    Cevapla
  • ced 8 yıl önce Şikayet Et
    Hayirlara vesile olsun
    Cevapla
  • ateş 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar sadece bize değil tüm sünnilere düşman
    Cevapla
  • türk 8 yıl önce Şikayet Et
    vay be ceddimiz bunlarının kökünü kurutmak istedi şimdilerde onlarla Vahdett saglamak istedi. .
    Cevapla
  • enver 8 yıl önce Şikayet Et
    Yok mu ? Karsta Iğdırda İstanbulda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…