Dışişleri Bakanlığı'ndan önemli açıklama

Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkili, İran ile Suudi Arabistan arasındaki sorunların çözülmesini istediklerini kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan önemli açıklama
Dışişleri Bakanlığı'ndan önemli açıklama
GİRİŞ 15.01.2016 11:13 GÜNCELLEME 15.01.2016 11:13

Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkili, yaptığı açıklamada İran ile nükleer anlaşmanın bugün yürürlüğe girebileceğini, anlaşmadan sonra İran’a ilginin arttığını ve batıdan ticaret odaklı heyetlerin akınına uğradığını ifade etti. Türkiye ile İran arasında ziyaretlerin beklenebileceğine dikkat çekerek İran Dışişleri Bakanı Zarif’in ziyaretinden önce bakan yardımcısı düzeyinde ziyaret öngörüldüğünü kaydeden yetkili, ziyaretin birkaç hafta içinde olacağını söyledi. Yetkili, ekonomi alanında da ziyaretlerin yapıldığını ve TÜSİAD’ın İran’ı ziyaret edeceğini söyledi.

"ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ"

Türkiye’nin İran ve Suudi Arabistan arasındaki sorunların çözülmesine yönelik girişimine ilişkin olarak ise yetkili, "Biz bu iki ülkenin aralarındaki sorunları çözmesini isteriz. Memnuniyetle üzerimize düşeni yaparız. Ancak şu aşamada bizim devreye girmemizi gerektirecek bir durum olduğunu sanmıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Türkiye-İran ilişkilerine ilişkin olarak da yetkili, "Türkiye’nin İran ile bölgedeki menfaatleri çok fazla örtüşmüyor gibi duruyor. Fakat İran’ın bölgede daha farklı bir yaklaşımı var. Mezhepçiliği kullanabiliyor” şeklinde konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi