Ankara Tahran hattı 'Isınıyor'

İran ile Türkiye arasında üst düzey temasların yakın zamanda başlayacağı öğrenildi.

Ankara Tahran hattı 'Isınıyor'
Ankara Tahran hattı 'Isınıyor'
GİRİŞ 16.01.2016 12:33 GÜNCELLEME 16.01.2016 13:24
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Üst düzey bir yetkiliden edinilen bilgiye göre, önümüzdeki haftalarda İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan Türkiye'ye gelecek.

Görüşmede siyasi istişarelerin yanı sıra geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Türkiye'ye gerçekleştirmeyi planladığı ziyaretini ertelemek durumunda kalan Iran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarifin önümüzdeki günlerde yapılması planlanan ziyaretinin de programlanması öngörülüyor. 

Arabulucu olmayız mesajı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen Nisan ayında Tahran'a yaptığı ziyaretin Yemen krizinin çok sıcak olduğu bir dönemde gerçekleştiğini hatırlatan yetkili, "Sonraki süreçte Türkiye iç gündeme odaklandı. Seçim sonrası hükümet kurulamaması ve ardından seçimlerin tekrarlanması nedeniyle Türkiye ile Iran arasında üst düzey temas trafiğinde bir duraklama dönemine girildi. Yeni hükümet kuruldu, önümüz-deki dönemde İran ve Türkiye arasındaki ziyaretlerin sadece diplomatik alanda değil, ekonomi ve enerji gibi konularda da artması bekleniyor" dedi.

 Yetkili, İran ve Suudi Arabistan arasındaki gerilime ilişkin de şunları söyledi; Türkiye, Iran ve Suudi Arabistan arasındaki gerilimin düşmesinden yana. Bu konuda memnuniyetle üzerimize düşeni yaparız. Ancak böyle bir ortamda bizden istenmedikçe bizim de devreye girmemizin söz konusu olduğunu söyleyemeyiz. (Yeniyüzyıl)

YORUMLAR 44
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    iran rus savaslarini okuyunuz lutfen! bilmediginiz konular hakkinda konusmayiniz!
    Cevapla
  • selo 8 yıl önce Şikayet Et
    Biz Kamaldan memnunuz o konuşacak ki Ak Parti yıllarca iktidarda kalsın böyle muhalefet evlere şenlik
    Cevapla
  • mkk 8 yıl önce Şikayet Et
    Haydut rusya ile fitne iranla ne görüşülür anlamak mümkün değil.
    Cevapla
  • Artik 8 yıl önce Şikayet Et
    Evet artik bunu demeliyiz biz birilerine yardim etmeyelim talep gelsin degerlenirip yardim edelim bir agirligimiz olmaya basladi ekonomiyi buyuterek sanayileserek ureterek dunyada daha cok soz sahibi olacagimiza inaniyorum insallah o gunleride goruruz
    Cevapla
  • İzmitli 8 yıl önce Şikayet Et
    Mahtap dayi olmayin. Bunlarin dostluguda kardeşligide lazim degil.. Devlet yetkilerinede sesleniyorum ikide bir başka ülkeler için kardeş falan deyip.durmayin.. Kesinlikle dostluga karwi degilim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
8 ilde operasyon! 'Odacılar' suç örgütü çökertildi
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma