Rusya'dan itiraf gibi 'Türkiye' açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, uçak krizinin ardından Türkiye ile ilişkilerini yeniden değerlendirildiğini söyledi.

Rusya'dan itiraf gibi 'Türkiye' açıklaması
Rusya'dan itiraf gibi 'Türkiye' açıklaması
GİRİŞ 18.01.2016 03:15 GÜNCELLEME 18.01.2016 11:01
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, bir Rus radyosuna yaptığı açıklamalarda sınır ihlali neticesinde düşürülen Rus jetinin, Türk F-16'ları tarafından düşürülmesinin ardından Ankara ile Moskova arasındaki gerilimi değerlendirdi.

'DOSTLUK BAHANE, ÖNEMLİ OLAN ÇIKARLARIMIZ'

Zaharova, Sputnik'in haberine göre; bir dinleyiciden gelen, ''Türkiye ile dostluk yapabilmemiz için neler yapmamız, düşünmemiz lazım?'' sorusuna şu yanıtı verdi:

''Rusya yönetimi defalarca şunu ifade etti: Beğenmek veya beğenmemek anlayışı yok. Ulusal çıkarlar ve pragmatik anlayışı var. Tabii ki stratejik ortaklık ilişkilerimiz var, dostluk ilişkilerimiz olabilir. Ama bizim için önemli olan ulusal çıkarlarımız.''

YORUMLAR 35
  • harun 8 yıl önce Şikayet Et
    Domuzdan post bu gavurlardan dost olmaz durmak yok siahlanmaya daha hizli devam..
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    iran her daim türkiyeye hain polikika gütmektedir.onlardan bize dost olmaz.
    Cevapla
  • galip 8 yıl önce Şikayet Et
    türkler rusyayı hiç tanımıyor.rusya bir devlet bile değil başında putinin bulunduğu mafyavari zengin ile birkaç general ülkeyi yönetiyor.rusyada halk yoktur kimse mutlak diktatör putine ses çıkaramaz yoksa sabah yatağında ölü bulunur.açlıktan ölseler bile ses çıkaramazlar.komünist diktatörlük devam ediyor
    Cevapla
  • gıcıkadam 8 yıl önce Şikayet Et
    rusya diplomasiden hiç ama hiç anlamıyor.
    Cevapla
  • Orhan 8 yıl önce Şikayet Et
    İran batıya yaklaşmaya başladıya, ne olacağı belli olmaz öyleya pat diye İran'a yaptırımlar kaldırıldı. İran da bazı şeyler yapmalı ki karşılıklı devam etsin. Rusya bu işten zararlı çıkar İran eskisi gibi yanında duramaz. Dolayısıyla Türkiye ile ilşkileri acil düzeltmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?