Senegal'de Erdoğan için özel karşılama töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Amerika’ya giderken yakıt ikmali için uğradığı Batı Afrika ülkesi Senegal'e Türkiye'ye dönerken de uğradı.

GİRİŞ 05.02.2016 16:59 GÜNCELLEME 05.02.2016 17:19
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için resmi tören düzenlenen havalimanına Senegal Devlet Başkanı Macky Sally de geldi. Erdoğan, 2 saat 45 dakika kaldığı havalimanında Sally ile görüştükten sonra Senegal'den ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TUR" ile TSİ 11.15'te Senegal'in başkenti Dakar'a geldi.

Erdoğan’ı, Leopold Sedar Senghor Havalimanı'nda Senegal Devlet Başkanı Macky Sall, Başbakan Muhammed Bun Abdullah Dionne, İçişleri Bakanı Abdoulaye Daouda Diallo, Dışişleri Bakanı Mankeur Ndiaye, Turizm Bakanı Maimouna Ndoye Seck, Genelkurmay Başkanı Augustin Tine, Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı ve büyükelçilik personeli resmi törenle karşıladı.

Erdoğan’ın tören kıtasını selamlamasının ardından, iki ülke milli marşları çalındı. Erdoğan ve Sall daha sonra baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirmek üzere şeref salonuna geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da Senegal'e geldi. 

"ÇOK İYİ BİR İŞBİRLİĞİMİZ VAR"

Senegal Devlet Başkanı Sall, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Senegal'i ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Türkiye ile çok iyi bir işbirliğimiz var" dedi.

Sall, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti kapsamında Dakar'daki Leopold Sedar Senghor Havalimanı'nda gerçekleştirilen baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. İki ülke ilişkilerine değinen Sall, "Hükümetlerimiz arasında kısa süre önce bir arsa anlaşması imzalandı. Ankara ve Dakar'da bulunan söz konusu arsalarda Senegal ve Türkiye'nin yeni büyükelçilik binaları inşa edilecek. Türkiye Cumhuriyeti, Afrika’da varlığını göstereceğini iddia etti ve Dakar'ı Afrika'nın merkezi olarak seçti" diye konuştu.

Türk iş adamlarının Senegal'de önemli yatırımlar üstlendiklerine dikkat çeken Sall, SUMMA İnşaat'ın yaptığı Diamniadio Uluslararası Konferans Merkezi ile gurur duyduklarını söyledi.

Sall, söz konusu tesisin devamında çok fonksiyonlu 15 bin kişilik stadyum, spor kompleksi ve 5 yıldızlı otel inşa edileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ayrıca, SUMMA ve LİMAK Türk şirketlerinin Senegal'de yapımı süren yeni uluslararası havalimanını bitireceğini ve işletmesinde rol alacaklarını burada açıklamak istiyorum. Gördüğünüz gibi Türkiye ile çok iyi bir işbirliğimiz var."

 

YORUMLAR 8
  • kafasi karisik 8 yıl önce Şikayet Et
    istiklal marsini ne cabuk ogrenip caldilar
    Cevapla
  • Alemdar 8 yıl önce Şikayet Et
    bizim liderimiz oyle liderki Obama onun Eline degdiginde bizim cumhurbaskanimiz ona geri omzuna dokunur bu vucud dilidir ve bizim nerden nereye geldigimizin isaretidir eskiden giderlerdi amerikaya adamlar basbakanin karsisinda nerdeyse yaylaniyorlardi amerikalilar
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    ben senegalde gorev yaptim senegallliler boylesi dev toreni sadece abd baskanina ve fransa cumhurbaskanina yaparlar
    Cevapla
  • Muttaki 8 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim, çok güzel ve hiç bilmediğimiz bir tesbiti iletmişsiniz bizlere. Allah razı olsun, çok teşekkür ederim kendi adıma. Memnuniyet duydum, gurur duydum.
    Cevapla
  • Erdem 8 yıl önce Şikayet Et
    Hay Maşallah...
    Cevapla
  • uğur 8 yıl önce Şikayet Et
    ben özel bir şey göremedim
    Cevapla
  • Nurettin 8 yıl önce Şikayet Et
    Zaten herkes göremez :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi