Türkiye'den YPG'ye operasyon sinyali

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kandil'i işaret etti Suriye'de de terör örgütlerine yönelik gerekli tedbirleri alabileceklerini söyledi.

GİRİŞ 11.02.2016 09:39 GÜNCELLEME 11.02.2016 09:45
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kandil'e yönelik aldıkları tedbirleri Suriye topraklarında da alabileceklerini söyleyerek ilk kez YPG'ye dönük operasyon sinyali verdi. Davutoğlu, ABD'nin YPG konusunda tutumunu netleştirmesi gerektiğini söylerken, Suriye'de insanlık suçu işleniyor sözlerini bir kez daha yineledi.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile düzenlediği ortak basın toplantısında soruları cevaplayan Ahmet Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Şu bilinsin ki, teröre karşı Türkiye içinde verdiğimiz mücadeleye eğer Suriye'den de (teröristlere) bir destek geliyorsa, ki geliyor; Türkiye'ye dönük herhangi bir tehdit olduğunda biz, Irak'a dönük aldığımız tedbirler, Kandil'e dönük aldığımız tedbirler neyse; Suriye terör odaklarına karşı da aynı tedbirleri alırız.”

YORUMLAR 55
  • şah 8 yıl önce Şikayet Et
    YPG'ye operasyon sinyali....ya BAŞBAKANIM ,alevilerden,laiklerden,hdpkkdan, kemalistlerden izin almadan suriyede hiç bir şey yaptırmazlaaaaar.bu adamlar sünni bir iktidarın peşinden geleceğinimi zannediyorsun...vatan hainliği bunların işi bilmezmisiiiin
    Cevapla
  • Şırnak lı 8 yıl önce Şikayet Et
    daha ne duruyoruz başkanım
    Cevapla
  • gurbetci Mücahit 8 yıl önce Şikayet Et
    suriyeyi kurtarmak osmanlinin torunlarina nasip olacak insaAllah
    Cevapla
  • türkiyeli 8 yıl önce Şikayet Et
    helal Basbakan böyle kararlilik gösterilmeli...
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    çok geç kalınmadan bir an önce müdahale edilmelidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama