Çavuşoğlu: Rusya vurdukça ateşkes olmaz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın Suriye'deki bombardımanları devam ettiği sürece ateşkesin olmayacağını söyledi.

Çavuşoğlu: Rusya vurdukça ateşkes olmaz
Çavuşoğlu: Rusya vurdukça ateşkes olmaz
GİRİŞ 12.02.2016 11:56 GÜNCELLEME 12.02.2016 13:29
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

52. Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere kentte bulunan Çavuşoğlu, dün yapılan Uluslararası Suriye Destek Grubu toplantısı hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, Suriye'deki terör örgütleriyle mücadelenin devam edilmesi gerektiğini belirterek, ''Yani DAEŞ ve El Nusra ile. İkisi de terör örgütü. Ama Rusya bugüne kadar 'terör örgütleriyle mücadele ediyorum' diyerek daha çok muhalafete saldırdı ve saldırıların yüzde 88'i muhalefete yönelikti. Dün akşam dahil. Azez'den yine destek verdi. 'Terörler mücadele ediyorum' diye Rusya bu bölgelerde saldırılarını devam ettirirse çatışmalar da durdurulamaz, ateşkes de sağlanamaz. İnsani yardımlar da etkili bir şekilde ulaştırılamaz'' dedi.

Dışişleri Bakanı dün akşam Suriye destek grubuyla 17 artı 3 formatıyla yaklaşık 9 saat süren bir toplantı gerçekleştirdiklerine işaret ederek, toplantının amacının 3 Şubat'ta ara verilmek zorunda kalınan müzakereleri tekrar başlatmak olduğunu vurguladı.

''SALDIRILAR DEVAM EDERKEN MÜZAKERE SÖZ KONUSU DEĞİL''

Müzakerelere ara verilmesine sebep olarak Rusya'nın hava saldırıları, rejim güçleri, Hizbullah ve İran'ın desteğiyle karadan saldırıların devam etmesini gösteren Çavuşoğlu, ''Saldırılar devam ederken anlamlı müzakerelerin devam etmesi söz konusu değildi. Yine 3 Şubat'ta müzakerelerin devam etmemesinin başka bir sebebi de insani yardımların önündeki engeller kalkmamıştı. Dün bunun üzerinde uzun uzun durduk''' diye konuştu.

Dünkü toplantıyla öncelikle çatışmaların durdurulmasını sağlamaya çalıştıklarına dikkati çeken Çavuşoğlu, toplantı sonrası yayınlanan bildiride esasen bunun olduğunu kaydetti.

''KUŞATMA, AÇ BIRAKMA YÖNETMİ''

Suriye rejiminin özellikle kuşatma altındaki bölgelerdeki insanları zor şartlarda bırakmayı amaçlamasının bir taktik olduğunu savunan Çavuşoğlu, ''Kuşatma, açlığa terketme ve bu yönle öldürme, rejimin önemli taktiklerinden bir tanesidir. Sadece varil bombaları, gaz ve klorin bombaları kullanmıyor'' dedi.

Suriye'deki insanlara hiç ayırım yapmadan insani yardımların ulaştırılması gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, insani yardım konusunun siyasete alet edilmemesi gerektiğini belirtti.

YORUMLAR 16
  • kaplan 8 yıl önce Şikayet Et
    rusya içtende dağılabilir.
    Cevapla
  • Hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    Aaaaa aydinlat bizi ,ögrenelim bizde neler oldugunu
    Cevapla
  • aaaa 8 yıl önce Şikayet Et
    Senin dünyadan haberin yok. Yorum yazma bari
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Nusra gibi bir İslam Ordusuna terörist deyip, kendisini ABD nin kollarına atan TERÖRİSTTİR!!!
    Cevapla
  • Arif BİLGİN 8 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ve ABD'ye göre Terörist, Esed'i yıkmak isteyen muhaliflerdir... Artık bunu herkes anlamalı...
    Cevapla
  • Bekir 8 yıl önce Şikayet Et
    hep söz birazda icraat be bakanım biz suriyeye girmedikçe bunlar dahada azıtacak...
    Cevapla
  • 3434 8 yıl önce Şikayet Et
    Mültecileri Rusya sınırına yönlendirelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Naci Görür 'Aklımızı başımıza toplamamız lazım' deyip uyardı: Depremden çok zarar verir
DEM Partili Koçyiğit: CHP'nin İstanbul'u kazanmasını kent uzlaşısı formülü belirledi