Angela Merkel'e 'Türkiye' itirazı

Doğu Avrupa ülkeleri Merkel'in Türkiye ile mülteci anlaşmasına karşı çıkarak mültecilerin kullandığı Balkan rotasını kapatmaya hazırlanıyor.

Angela Merkel'e 'Türkiye' itirazı
Angela Merkel'e 'Türkiye' itirazı
GİRİŞ 14.02.2016 02:33 GÜNCELLEME 14.02.2016 02:33
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Dört ülkeden gelen yetkililer, yarın yapılacak toplantıda Makedonya'ya Yunanistan sınırının kapatılması konusunda verilecek desteği tartışacak. Slovakya Dışişleri Bakanı Miroslav Lajcak, ''Ortak bir Avrupa stratejisi hata verdiği sürece, Balkan rotasındaki ülkelerin kendi sınırlarını koruması meşrudur'' dedi.

Lajcak, Avrupa'nın mülteci sorununu Türkiye'den çözmesini beklemenin yanlış olduğunu kaydetti. Merkel'in Türkiye'den belli sayıda mülteci alınacağını açıklaması hakkında konuşan Lajcak, ''Bu göç için teşviği artırıyor'' dedi. 

3 MİLYAR EURO 'SON RAKAM'

Polonya Başbakanı Beata Syzdlo'yu ağırlayan Merkel, Türkiye’ye verilen 3 milyar euronun yetersiz olması durumunda, bir grup gönüllü AB ülkesinin belirli sayıda mülteciyi ülkelerine kabul edebileceğini söyledi. Fransa Başbakanı Manuel Valls ise mültecilerin kota sistemiyle Avrupa Birliği üyesi ülkelere dağıtılması planını kabul etmediğini açıkladı.

YORUMLAR 8
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    bencede sınırları açalım gitsinler avrupaya ne halleri varsa görsünler o zaman
    Cevapla
  • malcolmx 8 yıl önce Şikayet Et
    açın sınırları avrupanın çöküşünü ve islamlaşmasını izleyin.
    Cevapla
  • Recep 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizler AB ülkelerinin bu tutumlarına karşılık mültecilerin suriyeden giriş ve avrupaya çıkış yollarını açarsak avrupa ekonomisi krize girer ve o zaman Türkiyenin yanında yer alarak Esed ve rusyaya savaşı bitirmeleri için baskı yapmaya başlarlar. şu an tavşana kaç tazıya tut misali tutum sergileyenlere karşı bizde sınırları açıp mültecileri avrupaya yollamalıyız.
    Cevapla
  • trabzonlu 8 yıl önce Şikayet Et
    açın sınırları avrupa karışsın.hem terörü finanse et hemde huzur içinde yaşa.yok öyle yağma
    Cevapla
  • Malatyali 8 yıl önce Şikayet Et
    Almayin paralarini. Biz muslumaniz biz turk milletiyiz. biz misafiri agirlariz. Bu para yuzunden siyaset yapar bu avrupa lesleri.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi