ABD'den 'Erdoğan' sorusuna 'itiraf' gibi açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, günlük basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ABD'den 'Erdoğan' sorusuna 'itiraf' gibi açıklama
ABD'den 'Erdoğan' sorusuna 'itiraf' gibi açıklama
GİRİŞ 18.02.2016 03:04 GÜNCELLEME 18.02.2016 06:22
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, Suriye yada Irak’ta ''iyi adamlara verdikleri silahların, bazen kötü adamların eline geçtiğinden haberdar olduklarını'' söyledi.

Toner, başkent Washington'da düzenlediği günlük basın toplantısında, Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan'ın, ABD'ye yönelik eleştirileri ile ilgili soruları yanıtladı.

TONER'DEN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

Toner, '' 'Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin PYD yada YPG'ye verilen silahlar, gün gelip Türk güvenlik güçlerine yöneliyor' dedi. Buna ilişkin yorumunuz nedir'' sorusuna verdiği yanıtta, ABD'nin YPG'ye silah vermediğini savundu.

Toner, ''İyi adamlara verdiğimiz silahlar, bazen kötü adamların eline geçebiliyor. Bu durumdan haberdarız'' diye konuştu. ABD ile Türkiye arasında, YPG konusunda görüş ayrılığı bulunduğunu belirten Toner, ABD'nin YPG ile PKK arasında bir bağ görmediğini söyledi.

''YPG'NİN BAZI GİRİŞİMLERİNDEN RAHATSIZ OLUYORUZ''

YPG'nin, Suriye'deki bazı girişimlerinden rahatsız olduklarını grubun liderlerine ilettiklerini de belirten Toner, ''Açıkça söyledik, PKK bir terör örgütü. Ancak YPG konusunda görüş ayrılıklarımız var. Türkiye'nin YPG ile ilgili endişelerini biliyoruz ve anlıyoruz. Biz YPG'ye silah vermedik'' diye konuştu. 

YORUMLAR 43
  • Abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    biraz erkek olun Az kaldı Sizden büyük Allah var
    Cevapla
  • n'olcak şimdi 8 yıl önce Şikayet Et
    ABD'nin YPG'ye silah vermediğini savundu...Bak adam vermedik diyor
    Cevapla
  • heval 8 yıl önce Şikayet Et
    bunların yaptığını aynen yapmalıyız. kendileri ile uğraştırmalıyız ki bizimle uğraşmasınlar. başta Rusya ile başlamalı balkanları dolaşarak tüm Avrupa'yı sarmalıyız.
    Cevapla
  • kayı 8 yıl önce Şikayet Et
    eyyyyy abd ey rusya ey avrupa elbet birgün sizlerde bu kan göllerini yşayacaksınız hiç merak etmeyin kargalar bir sizlerinde gözünüzü oyacaktır..
    Cevapla
  • Ensar 8 yıl önce Şikayet Et
    Turkiynin nukleer silahlari olmadigi surece caydiriciligi yeterli olmaz.
    Cevapla
  • doğrucu 8 yıl önce Şikayet Et
    ensar sen nereden biliyorsun nükleer silahımız olmadığını.var evvelallah .hemde güçlülerinden.kalbini serin tut.türkiye eninde sonunda suriye ve ırakı vuracak.1 martta tezkereye hayır diyen vekillerde boyunun ölçüsünü alacak.aslında onları vatana ihanetten asmak gerek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu