Yalçın Akdoğan'dan Batı'ya samimiyet çağrısı

Akdoğan, Batı'ya çağrıda bulunarak, nasıl ki DAEŞ'in faaliyetlerine izin verilmiyorsa, PKK'ya da göz yumulmaması gerektiğini söyledi.

Yalçın Akdoğan'dan Batı'ya samimiyet çağrısı
Yalçın Akdoğan'dan Batı'ya samimiyet çağrısı
GİRİŞ 24.03.2016 13:19 GÜNCELLEME 24.03.2016 13:19

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Nasıl Paris ve Brüksel saldırısından sonra DEAŞ'ın bu şehirlerde yardım toplaması, dernek kurması, yayıncılık yapması, propaganda faaliyeti yürütmesi, adam devşirmesi kabul edilemez bir durum olarak görülürse, AB'nin terörist kabul ettiği PKK'nın, Avrupa şehirlerinde benzer faaliyetlerde bulunması da kabul edilemez görülmeli ve engellenmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Akdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından Ankara, İstanbul, Paris ve Brüksel saldırılarının terörle mücadelede uluslararası dayanışmanın şart olduğunu gösterdiğini belirtti.

Paris'in güvenliğinin İstanbul'un güvenliğinden, Brüksel'in güvenliğinin Ankara'nın güvenliğinden ayrı düşünülemeyeceğini ifade eden Akdoğan, DAEŞ, PKK, YPG, DHKP-C veya adı her ne olursa olsun masum sivilleri katleden, demokrasiye ve hukuka savaş açan örgütlerin, terör örgütleri olduğunu vurguladı.

Akdoğan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Nasıl Paris ve Brüksel saldırısından sonra DEAŞ'ın bu şehirlerde yardım toplaması, dernek kurması, yayıncılık yapması, propaganda faaliyeti yürütmesi, adam devşirmesi kabul edilemez bir durum olarak görülürse, AB'nin terörist kabul ettiği PKK'nın, Avrupa şehirlerinde benzer faaliyetlerde bulunması da kabul edilemez görülmeli ve engellenmelidir. 'Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın, bana zarar vermiyorsa beni ilgilendirmez' yaklaşımı artık sona ermelidir. O yılan bir gün kendini görmezden gelen veya himaye edeni de sokar."

Terör örgütlerine karşı çifte standardı samimiyetsizlik olarak değerlendiren Akdoğan, terörle baş etmenin yolunun öncelikle samimi gayretten ve birlikte hareketten geçtiğini bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli: İran-İsrail gerilimi tiyatrodur
Selçuk Bayraktar'dan PKK destekçisi Geerdink'e iki dilde yanıt