Paşayeva: Bugün Türkiye'ye sahip çıkma günüdür

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Ganire Paşayeva, Türkiye'nin parçalanıp bölünmesini isteyen güçlerin olduğunu söyledi.,

Paşayeva: Bugün Türkiye'ye sahip çıkma günüdür
Paşayeva: Bugün Türkiye'ye sahip çıkma günüdür
GİRİŞ 01.04.2016 21:11 GÜNCELLEME 01.04.2016 21:11
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Ganire Paşayeva, ''Çok iyi bilirler Türkiye'nin, Türk ve bütün Müslüman dünyasının en büyük kalesi olduğunu. Bu kale zayıflarsa, bölünürse, parçalanırsa Türk dünyası da zayıflayacak, tüm Müslüman dünyası da zayıflayacak. O yüzden bugün Türkiye'ye sahip çıkma günüdür. Bugün Türkiye'yi zayıflatmaya çalışanlarla mücadele etme günüdür'' dedi.

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanvekili Ganire Paşayeva, Türk Ocağı Zonguldak Şubesi'nin Genel Maden İşçileri Sendikası Şemsi Denizer Konferans Salonu'nda düzenlediği 'Yeni gelişmeler ışığında Türkiye-Azerbaycan ilişkileri' konulu konferansa katıldı.

Konferansı Zonguldak Başsavcısı Necip Topuz, öğrenciler ve vatandaşlar dinledi. Şehitler için saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından konuşan Ganire Paşayeva, birlik ve beraberlik içinde terörün kökünü kazıyacaklarını söyledi.

Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün önemli olduğunu ifade eden Paşayeva, şöyle konuştu:

''İnsanlar tanımadığı, bilmediği bir şeye sahiplenemez. Sahiplense de o duygudan öteye gidemez. Ama bugün bizim ihtiyacımız olan sadece duygusallık değil. Bizim ihtiyacımız olan bilgili ve bilinçle birbirimize sahiplenmek gerekir. Çünkü biz bu coğrafyada yeni bir Çanakkale'den geçiyoruz. Bunu çocuklarımızın, ailelerimizin, insanlığımızın hepsinin bilmesi gerekir. 100 yıl sonra yeni bir Çanakkale süreciden geçiyoruz.''

''YAŞADIĞINIZ HER YERDE TÜRKİYE'YE SAHİP ÇIKIN''

Yeni bir dünyada var olmanın tek yolunun güçlü olmaktan geçtiğini anlatan Paşayeva, bunun da birlik ve beraberlik ile Türk dünyasının birbirine daha çok gerçekleştirebileceğini söyledi.

Türkiye'deki terör saldırılarına değinen Paşayeva, ''Terör örgütleri PKK, PYD filan bunlar görünen yüzdür. Arkasında silahı, parayı kim verir, politik gücü kim verir? O arkayı da görmesi gerekir bizim insanımız. Çok iyi bilirler Türkiye’nin, Türk dünyasının bütün Müslüman dünyasının en büyük kalesi olduğunu. Bu kale zayıflarsa, bölünürse, parçalanırsa Türk dünyası da zayıflayacak, tüm Müslüman dünyası da zayıflayacak. O yüzden de yaşadığınız her yerde Türkiye'ye sahip çıkın. Bugün Türkiye'ye sahip çıkma günüdür. Bugün Türkiye’nin zayıflatmaya çalışanlarla mücadele etme günüdür. Onun zayıflatılmasına izin vermeme günüdür. Onun parçalanıp, bölünmesine izin vermemeliyiz. Onun isteyen güçler var'' dedi.

YORUMLAR 17
  • Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Bravo Azerbaycan lı can bacım
    Cevapla
  • can 7 yıl önce Şikayet Et
    bence bu bayan 100/100 osmanlı torunudur.kahrolsun içimizdeki hainlere.bu kadın kadar bile olamıyorsunuz.
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun bacımıza
    Cevapla
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    paşayeva paşa kızı hakiki türk sever türk evladı helal olsun
    Cevapla
  • Mahmut 7 yıl önce Şikayet Et
    Türklerin yaşadığı her yerde insanlarımız mezhep ayrımı yapmadan Türkiye'yi savunsunlar.Çünkü Türk Aleminin ve İslam Aleminin Birliğinin kurulması sevgi ile mezhep ayrımı olmadan birlikte meydana gelecektir. İnşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti