Erdoğan: Suriye'de baş terörist var

Azerbaycan'da BM Medeniyetler İttifakı Forumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esed için 'Terörist iş başında' ifadesini kullandı.

GİRİŞ 26.04.2016 10:21 GÜNCELLEME 26.04.2016 17:23
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü'de düzenlenen Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı Forumu'nda konuştu. Erdoğan, "Uluslararası toplum olarak tespit edilen hedeflere ulaşmaktan hala çok uzağız. Radikal akımlarla ve terörle mücadelede bizden beklenen ortak tavrı sergileyemedik. Yeni nesillere daha güzel bir gelecek bırakmak derhal harekete geçmeliyiz" dedi.

ESED'E: SURİYE'DE BİR TERÖRİST İŞ BAŞINDA

Halkına varil bombaları atan Esed'in baş terörist olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Putin'e mesaj gönderdi. Erdoğan, ''Orada artık bireysel bir terör yok. Suriye'de bir devlet terörü esmektedir. Orada bir terörist iş başındadır. İnsanlarını varil bombalarıyla öldüren, toplarla tanklarla öldüren bir terörist var'' sözlerini sarf etti.

PUTİN'E ESED MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de kendi halkını katleden rejim yönetimini dsetekleyen Rusya'ya tepki gösterdi. Erdoğan, ''Bu katliamları yapanlara kırmızı halı serenler, para yardımı yapanlar sorumlu değil midir?'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları:

Yüksek Temsilci Nasır'ın liderliğinde harekete geçirilen projeler sayesinde ittifakın değerleri her geçen gün artıyor.

Medeniyetler İttifakı BM'nin en önemli girişimlerinden biri haline geldi.

''YAŞADIĞIMIZ ACIYI ORTAK EYLEME DÖNÜŞTÜREMEDİK''

Terörle mücadelede bizlerden beklenen ortak ve kararlı mücadeleyi yeteri kadar gerçekleştiremedik. Suriye'de, Irak'ta, Fransa'da, Türkiye'de patlayan bombalar ardı ardına gerçekleşirken yaşadığımız acıyı ortak bir duruşa, eyleme dönüştüremedik.

Açık ve net söylüyorum, bu terör şebekeleri eliyle binlerce yıllık medeniyetler yok ediliyor. Terörün dini kökeni, kültürü yoktur. Masum insanların canın kastetmeyi hiçbir din tasvip etmez.

"SURİYE'DE DEVLET TERÖRÜ VAR"

Terörle başlayan süreç Suriye’de iç savaş  dönüştü. Ölenlerin sayısında baktığımızda 500 bini aştı. Orada devlet terörü var. Orada insanları toplarla tanklarla varil bombalarıyla öldüren terörist var. Peki bunları kırmızı halılarla karşılayanlar sorumlu değil mi, onlara parasal ve silah yardımında bulunanlar sorumlu değil mi?

"AYLAN BEBEK KUMSALA VURDUĞU ANA KADAR NEREDEYDİNİZ?"

Aylan bebek kumsala vurduğunda insanlık 'ne yapıyoruz' demeye başladı. Peki Aylan bebek o kumsala vurduğu ana kadar neredeydiniz? Altı yıldır Suriye'de bu insanlar ölüyor. 6 yıldır bu insanlar ölüyor. Sadece Ege'den Akdeniz'den kurtardıklarımızın sayısı 100 bin. Bizde bir söz var, 'bal bal demekle ağız tadlanmaz'.

Bombalardan kaçıp gelenlere Batı gibi kapımızı kapatmayacağız. Yine açmaya devam edeceğiz.

YORUMLAR 22
  • AYH 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizim RTE den baska lider varmi acaba. Kim ne derse desin gercekten tam bir lider.
    Cevapla
  • hak 7 yıl önce Şikayet Et
    Asrın lideri Esad yüzünden kahroldu. Ne yaptı etti bir türlü indiremedi . Katar eski başbakanı. suriyedeki savaşı abd suud katar ın 2006 yılında organize ettiğin açıklamış demekki demokrasi insan hakları falan hepsi işin tiyatro kısmı imiş. Bravo size.
    Cevapla
  • hakkı kul izmir 7 yıl önce Şikayet Et
    suriyede hükümeti tutan guruplar dost hükümeti sevmeyen guruplar düşman ilan edilmiş durumda ve fakir ve dindar kesim en çok ezilen guruplar içerisinde
    Cevapla
  • ankara 7 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş şu teröristleri batı bitiremiyor zaten yardım ediyor biz pkkdan şu şekilde tamamen kurtulabilirz... islam ordusu topyekün suriyeye girecek bütün terör örgütlerien karşı havadan karadan savaşacak..... doğu sınırlarına yakın yere geldiği sırada biz türkiyeden bastırıcaz islam ordusuda tam arkalarından bastıracak bunları orda sıkıştırmamız lazım... yoksa sadece sınırlarımız içinde olduğu sürece pkkyı fazlaca zayıflatırız ama pkk zoru gördüğü an suriyeye kaçıyor pyd ye kaçıyor.... kısacası türkiyenin arkası terörist dolu ve hepside pkkya dost... sadece azınlık bir kısım teröristlere karşı savaşıyor onlarda zaten ellerinde ne varsa kullanıyorlar...
    Cevapla
  • Türk 7 yıl önce Şikayet Et
    Esadi arkasinda, Rusya , Iran var. Cok fazla yardim ettiler. islam ordusunun adi var kendisi yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı