'Vizesiz Avrupa' için kritik açıklama

AB Bakanı Volkan Bozkır, vizesiz Avrupa için istenen kriterlerin önümüzdeki hafta tamamlanmış olacağını söyledi.

'Vizesiz Avrupa' için kritik açıklama
'Vizesiz Avrupa' için kritik açıklama
GİRİŞ 28.04.2016 13:52 GÜNCELLEME 28.04.2016 13:53
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye-AB arasında varılan anlaşma doğrultusunda "vizesiz  Avrupa" için geri sayım başladı. Türkiye istenilen 72 kriteri yerine getirmek için çalışıyor. Süreçte gelinen son noktayı Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, NTV'ye değerlendirdi.

Bozkır, kolluk gözetim yasasının kalan 10 maddesinin pazartesi günü çıkmasıyla AB'nin vizesiz seyahat için istediği 72 kriterin tamamlanmış olacağını söyledi.

Avrupa Birliği Bakanı özetle şu ifadeleri kullandı:

"Bunun matematik gibi değerlendirilmesi yanlış olur. Bugün itibariyle dün gece görüşülmesi tamamlansaydı kolluk gözetim kanununun, 72 beklenti ile ilgili Türkiye'nin üzerine düşen bölüm tamamlanmış olacaktı.

Muhalefet partileri destek vereceklerini söylemelerine rağmen, Meclis'te süre uzatmalar, engellemelerle karşı karşıya kaldık. Ancak bunların üstesinden gelindi. Uluslararası sözleşmelerin onaylanması ve çıkarılması gereken yasalar çıkarıldı.

Kolluk gözetim yasasının kalan 10 küsür maddesi de pazartesi de çıkacak. Ama artık çıktı diyebiliriz. Ondan sonra bizim bakımımızdan 72 beklenti karşılanmış oluyor.

Hiçbir süreç kolay yürümez Avrupa Birliği'nde. Bu bir paket mutabakattır. Geri kabul anlaşması aynı anda yürürlüğe girecek. İçiçe bir paket. İki taraf da sorumluluklarını yerine getirme konusunda hiçbir eksiklik ortaya çıkmadı. Bu önümüzdeki dönem için bizi umutlu kılıyor.Komisyon ilk defa salı günü 72 beklentiyi değerlendirip bir rapor yayınlayacak değil. Aylardır sürekli toplantılar yapıyoruz. İki taraf da hangi tabloya baktığını biliyor. Bu nedenle hiç beklenmedik, hesapta olmayan bir durum ortaya çıkmazsa salı günü Avrupa Komisyonu raporunun vizenin kalkması yönünde tavsiye kararını içerecek şekilde çıkacağını bekliyoruz."

4 MAYIS'TA KARAR VERİLECEK

Avrupa Birliği Komisyonu, Ankara'nın şartları yerine getirip getirmediğine 4 Mayıs'ta karar verecek.

 

YORUMLAR 4
  • Faruk TOK 7 yıl önce Şikayet Et
    Siz tamalayın durun onlar yeni isteklerde bulunur
    Cevapla
  • oturan boğa 7 yıl önce Şikayet Et
    Manyak bu Avrupa, kendini bulunmaz hint kumaşı sanıyor.
    Cevapla
  • çç 7 yıl önce Şikayet Et
    100 senede geçse zaten almayacaklar
    Cevapla
  • zafer 7 yıl önce Şikayet Et
    ab yi istemiyoruz hain ab liler iki yüzlü ab l
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?