Türkiye'den Rusya'ya sert 'Osmanlı' tepkisi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Rus Sözcü Zaharova'nın Osmanlı'ya yönelik sözlerine sert tepki gösterdi.

Türkiye'den Rusya'ya sert 'Osmanlı' tepkisi
Türkiye'den Rusya'ya sert 'Osmanlı' tepkisi
GİRİŞ 05.05.2016 17:21 GÜNCELLEME 05.05.2016 17:21
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova'nın Türkiye'ye yönelik açıklamalarıyla ilgili olarak, "Kısa süre öncesine kadar aynı çatı altında yaşadığı eski müttefiklerine karşı açık veya hibrit muharebe uygulayan, komşularının toprak bütünlüğüne saygı göstermeyen, 21. yüzyılda hala başka ülkelerin topraklarını ilhak edip oralardaki azınlıklara karşı sistematik baskı uygulayan, kendi iç sorunlarını dış politikadaki maceralarla kamufle etmeye çalışanların bu tür açıklamalarının bizim nezdimizde bir değeri bulunmamaktadır" dedi.

Bilgiç, AA muhabirinin Zaharova'nın, İzvestia Gazetesi’nde dün yayımlanan “Türk yönetiminin Osmanlı İmparatorluğu’nun eski gücünü geri getirmek istiyormuş gibi bir izlenim bıraktığı ancak Osmanlı İmparatorluğu’nun sonunun ne olduğunun herkes tarafından bilindiği" ve "Moskova’nın Türkiye’nin politikalarına karşı uzun süre sabrettiği" yönündeki ifadelerine ilişkin soruya yanıt verdi.

Sözcü Bilgiç, Türkiye’de Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün görevinin başka ülkelerin geçmişi ve geleceğiyle ilgili yorumda bulunmak değil, ülkesinin yürüttüğü resmi dış politikayı izah etmek olduğunun altını çizdi.

YORUMLAR 7
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı'nın sonunun ne olduğu belli ise o halde neden endişe ediyorsun, yoksa bu sefer senin sonun gelir diye mi? Sabrın buysa birde sabrının patladığını görelim o zaman.
    Cevapla
  • Yakub 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa raporu yapılmalı! Bu Avrupa şeytanın bütün ticaretini cehennemin dibine kadar açtı. Uyuşturucu - Eşcinsellik- Alkol vs resmi hertaraf. Gençler senin paranı seviyorlar. Özgürlük şeytanlık!!!
    Cevapla
  • Müslüman 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu Rusların hepsi sarhoş ayyaş? Pilotuda politikacısıda ne dediğini ne yaptığını bilmiyor?.
    Cevapla
  • Toros 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusyada rus nüfusu artmıyor 20_30 yıl sonra müslüman nüfus rus nüfusa denkleşecek İstedikleri kadar depinsinler Anca ayyaş gezmeyi bilirler
    Cevapla
  • tesbit 7 yıl önce Şikayet Et
    Eski kafkas, yeni ise halen devam eden suriye soykırımcısı moskofa güzel cevap.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!