Dışişleri'nden Rusya'ya Suriye tepkisi

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada başta Rusya olmak üzere rejim destekçisi ülkelere tepki gösterildi: Bu tutumu terk etmeleri şart

Dışişleri'nden Rusya'ya Suriye tepkisi
Dışişleri'nden Rusya'ya Suriye tepkisi
GİRİŞ 06.05.2016 17:07 GÜNCELLEME 06.05.2016 17:07
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'nin İdlib vilayetinde, Türkiye sınırına çok yakın bir noktada bulunan ve Suriyeli sivillerin barındığı Kamune Kampı'na rejimin hava unsurlarınca yapılan saldırıdan infial duyulduğunu belirterek, saldırıyı şiddetle kınadı.

"BU TUTUMU TERK ETMELERİ ŞART"

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Rusya başta olmak üzere Suriye rejimini destekleyen ülkelerin tutumunu terk etmelerinin şart olduğu savunularak, "Rejimin, Suriye'de sivilleri doğrudan hedef alarak gerçekleştirdiği bu saldırıları hala temize çıkarmaya, bu insanlık dışı tutuma hala mazeret üretmeye çalışan, başta Rusya olmak üzere, rejim destekçisi ülkelerin bu tutumlarını terketmeleri şarttır. Aksi bir tavır, insanlığa karşı küstah bir şekilde işlenmekte olan tüm bu suçların ortağı olmak demektir" denildi. 

YORUMLAR 2
  • önce vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    mazlumların çocukların ahı yerde kalmaz bu böle biline
    Cevapla
  • ilker 7 yıl önce Şikayet Et
    Hangi lider rejim destekçilerine ''Putin''e sivil ölümlerden sorumlu olduklarını ve savaş suçu işledikleri için yargılanabileceklerini söyleyecek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...