Dışişleri Bakanlığı'ndan BM'ye cevap

BM'den Zeyd Raad El -Hüseyin'in Türkiye'ye yönelik çirkin suçlamalarında Dışişleri Bakanlığı'ndan yanıt geldi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan BM'ye cevap
Dışişleri Bakanlığı'ndan BM'ye cevap
GİRİŞ 10.05.2016 23:00 GÜNCELLEME 10.05.2016 23:13
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad El Hüseyin’in Güneydoğu Anadolu'da yürütülen terörle mücadele operasyonlarıyla ilgili açıklamalarını eleştirdi.

"AÇIKLAMALAR TEESSÜRLE KARŞILANDI"

Bilgiç, "BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad El Hüseyin tarafından ülkemize ilişkin olarak 10 Mayıs 2016 tarihinde yapılan ve son derece yanlı bir bakışla kaleme alınan açıklamaları teessürle karşılanmıştır. PKK, DEAŞ ve DHKP-C gibi terör örgütlerinin kanlı eylemleriyle aynı anda mücadele eden ülkemiz, Güneydoğu Anadolu Bölgemizdeki vatandaşlarının en temel hakkı olan yaşam haklarının korunması ve kamu güvenliğinin sağlanması amacıyla yürüttüğü terörle mücadelede operasyonlarında özgürlük-güvenlik dengesinin sağlanması için azami özeni göstermekte ve tüm tedbirler yasal çerçevede alınmaktadır. İnsan hakları alanında temel BM sözleşmelerine taraf olan Türkiye, sözleşme temelli olanlar ve özel prosedürler dahil tüm BM insan hakları mekanizmalarıyla kesintisiz yapıcı işbirliğini sürdürmektedir. Bu çerçevede, hazırladığı ülke raporlarını zamanlıca ilgili Komitelere teslim etmekte, ilgili tüm BM Komiteleriyle interaktif diyalogun sürdürülmesine özen göstermektedir. Son olarak, 26-27 Nisan 2016 tarihlerinde, 'İşkenceye Karşı Komite' nezdinde dönemsel rapor sunumumuz gerçekleştirilmiştir" ifadelerini kullandı.

"BM RAPORTÖRLERİNİN ÜLKEMİZİ ZİYARET ETMELERİ ÖNGÖRÜLMEKTEDİR"

Türkiye'nin, 2001 yılından beri BM özel prosedürlerine uygun olarak, ziyaret taleplerinin tamamına olumlu yanıt verdiğini, her bir ziyaret için de takvimlendirme yapıldığını vurgulayan Bilgiç, "Bölgemiz, insan hakları alanında faaliyet gösteren uluslararası kuruluşlarca rahatlıkla ziyaret edilebilmektedir" dedi.

YÜKSEK KOMİSER ZEİD'E GÜNEYDOĞU DAVETİ 

Yüksek Komiser Zeid’in açıklamalarının önyargılı çevrelerin yönlendirmelerine dayandığına işaret eden Dışişleri Sözcüsü Bilgiç, açıklamasını şöyle sürdürdü: 

"Yüksek Komiser Sayın Zeid’in Türkiye ile BM arasındaki insan hakları alanındaki işbirliği ruhunu yansıtmayan açıklamalarının yetersiz bilgiye ve önyargılı çevrelerin yönlendirmelerine dayandığı düşünülmektedir. Arzu ettiği takdirde Sayın Zeid’i Güneydoğu Anadolu Bölgemizi de kapsayacak şekilde ülkemizde ağırlamaktan memnuniyet duyacağız."

HÜSEYİN NE DEMİŞTİ?

Zeyd Raad El-Hüseyin, Cenevre'de yaptığı açıklamada, ellerinde Türk güvenlik güçlerinin Cizre'de çevreyi sarıp 100'den fazla insanın canlı canlı yakıldığına ilişkin tanık raporları bulunduğunu ve iddiaları yerinde incelemek istediklerini söylemişti.

YORUMLAR 8
  • kart 7 yıl önce Şikayet Et
    suriye ırak karadagda olanlar,abd rusya inğiliz orta doguda ne yaptığını müslümanları kalt ederken,konüşmaz bm bitmiştir
    Cevapla
  • Osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    yüzyıllardır hep aynı oyunu kurguladılar, isimleri hasan hüseyin kaan ves olanlarla geld,iler üzerimize...
    Cevapla
  • levent 7 yıl önce Şikayet Et
    dişişleri bakanlığını kınıyorum böyle gereksiz iddialara karşılık vererek devletimi hesap verir konuma soktuğu için. herkes işine baksın demeliydi..
    Cevapla
  • tan 7 yıl önce Şikayet Et
    suriye ye gitsin
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu raporu sana Can Dundar yollamistir. Senin konumunda biri sahte raporlarlami konusuyor. Yoksa isinize oylemi geliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek