Alman gazetesine 'Başkanlık' cevabı

Bakan Kılıç, Der Tagesspiegel gazetesine verdiği röportajda vize serbestisi, mülteci anlaşması ve başkanlık sistemi hakkında konuştu.

Alman gazetesine 'Başkanlık' cevabı
Alman gazetesine 'Başkanlık' cevabı
GİRİŞ 19.05.2016 12:49 GÜNCELLEME 19.05.2016 12:52
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Der Tagesspiegel Gazetesi’nden Albrecht Meier’in sorularını cevapladı. Meıer’ın “Terörle Mücadele Kanunu’nda değişiklik olmayacak mı?” sorusu üzerine Kılıç, “Gündemimizde Terörle Mücadele Kanunu’nu değiştirmek yok” diye konuştu. .

MÜLTECİ ANLAŞMASI FESHEDİLECEK Mİ?

Türkiye, planlandığı üzere vize mecburiyeti kalkmazsa AB ile mülteci anlaşmasını feshedecek mi?” sorusuna Kılıç, “Vize muafiyetinin gelip gelmeyeceğini önce bir bekleyelim. Yakında Federal Şansölye Merkel, Türkiye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek. Türkiye ve Avrupa’daki mültecilerin durumunun da masaya geleceğini düşünüyorum. Genel olarak geçerli olan şu: Türkiye, mülteciler karşısındaki insani yükümlülüklerini her daim yerine getirmiştir. ” yanıtını verdi.

BAŞKANLIK ELEŞTİRİLERİNE CEVAP

Albrecht Meier’in “Avrupa, başkanlık sistemi sebebiyle Türkiye'nin otokrasiye doğru yol almasından endişe ediyor" sözleri üzerine Kılıç, “Cumhurbaşkanı Erdoğan oyların yüzde 52’siyle doğrudan seçilmiştir. Başkanlık sisteminde yeni bir hükümet sistemi söz konusudur. Burada Avrupa’nın sürekli olarak başımıza kalktığı gibi devlet düzeninin yeniden yapılandırılması mevzubahis değildir. Fransa’da da bir başkanlık sistemi var ve orada hiç kimse otokrasi suçlamasında bulunmuyor” dedi.

YORUMLAR 6
  • istanbullu 7 yıl önce Şikayet Et
    eskiden ne çok isterdik böyle siyasileri ama yoktu..
    Cevapla
  • yvz 7 yıl önce Şikayet Et
    kapak
    Cevapla
  • Deli..Dolu 7 yıl önce Şikayet Et
    alamanlar masal anlatmasin ülkemizle gizliden gizliye aman hiç kimse duymasın eeeee 1980 yılların,da ülkemiz terör ile mücadele ederken alamanlar bizlere verdiğimiz silahları teröre karşı kullanmiyacaksiniz diyorlardı şimdi ff dış şer güçlerin ve içimizde,ki dış montajlı TASMALI alçakların ve hainlerin ETEK FiSTAN giyerek saldırmaları onun içindir...,NOOKTAAA
    Cevapla
  • Deli..Dolu 7 yıl önce Şikayet Et
    çünki"TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ"..,askerlerimiz alaman piyade tüfeğini G3 ve tanklarını kullanıyorduk taki %1000000 yerli ve milli Ak.parti hükümetimiz gelene kadar eeeeee durumlar değişti 1980.,1990 ve 2000 yılların pısırık her şeyi dışarıdan alan hükümet yok artık..,"
    Cevapla
  • Deli..Dolu 7 yıl önce Şikayet Et
    soykırımcı alamanya neden böyle alçakça saldırdığını bilmekteyiz bilinmektedir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir