Çipras'tan İstanbul'da Avrupa'ya tepki

İstanbul'da düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi'nde konuşan Çipras, mülteci sorunuyla ilgili AB'nin yeterli yaklaşımı göstermediğini söyledi.

Çipras'tan İstanbul'da Avrupa'ya tepki
Çipras'tan İstanbul'da Avrupa'ya tepki
GİRİŞ 23.05.2016 18:46 GÜNCELLEME 23.05.2016 18:49
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, sığınmacı krizine ilişkin, "Türkiye ile işbirliği yaptık. Avrupa Birliği (AB) anlaşmasının sonuçları çok iyi oldu ve bu süreci devam ettirmeye kararlıyız" dedi.

İstanbul'da düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi'nin öğleden sonraki oturumunda konuşan Çipras, göç alanında dış ve ekonomi politikalarına ulusal bölgesel ve küresel düzeyde yaklaştıklarını ve menşeli ve transit ülkelere destek verdiklerini söyledi. 

Kapasite geliştirme ve yardımlar dışında büyümeyi ve sosyal bütünleşmeyi pekiştirici girişimlerde de bulunduklarını ifade eden Çipras, "Mültecilerin, onları kaldıracak ülkelere yerleştirilmesi gerekiyor. Bugüne kadar gelen tepkilere baktığımızda ise Avrupa Birliği yeterli bir yaklaşım göstermedi. Geçtiğimiz yıldan bu yana AB ülkelerine yerleştirilen göçmen sayısı bin kişiden az" diye konuştu.

Yunanistan Başbakanı Çipras, ayrıca, "Türkiye ile işbirliği yaptık. AB anlaşmasının sonuçları çok iyi oldu ve bu süreci devam ettirmeye kararlıyız. Bu şekilde bir yaklaşım insani zorluklarla baş etmenin en etki ve en iyi yolu" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 3
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    köpek köpeği ısırmaz derler ! burda böyle avrupada bize hakaret !
    Cevapla
  • Fatih Kara 7 yıl önce Şikayet Et
    İki yüzlü Türkiye göçmenleri bahane ederek AB üzerinde baskı oluşturmaya çalışıyor diyen de kendisi
    Cevapla
  • ziya 7 yıl önce Şikayet Et
    bize hiç vermiyorlar size az para vermişlerdir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak