ABD'den yeni YPG arması açıklaması!

ABD askerlerinin YPG arması takmasıyla ilgili ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. ABD, YPG'ye desteğinin süreceğini bildirdi.

ABD'den yeni YPG arması açıklaması!
ABD'den yeni YPG arması açıklaması!
GİRİŞ 27.05.2016 22:15 GÜNCELLEME 27.05.2016 22:16
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, terör örgütü PKK ve YPG'ye ilişkin "Bazı bağların olduğunu göz ardı edemeyiz, kategorik olarak hiçbir bağ yok diyemeyiz fakat YPG, PKK’dan farklı bir oluşumdur" dedi. Toner, bu sözleriyle ABD'nin yürüttüğü ikiyüzlü politikayı itiraf etmiş oldu.

YPG'nin, coğrafi olarak farklı bir bölgede bulunduğunu dile getiren Toner, "Daha önce söylediğimiz gibi, Suriye’nin kuzeyinde etkili bir şekilde DAEŞ’e karşı savaşıyorlar” diye konuştu.

"TÜRKİYE ETKİLİ BİR ÜYE"

Türkiye’nin konuya ilişkin kaygılarını anladıklarını belirten Toner, şunları kaydetti:

DAEŞ ve Suriye’nin kuzeyindeki kaygılarının yanı sıra, Türkiye ile bu konuyu konuşmaya devam ediyoruz. Sınır güvenliğinin sağlanması ve Türkiye ile ilişkilerimizi güçlendireceğini düşündüğümüz diğer konular hakkında birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Fakat Türkiye, DAEŞ’e karşı oluşturulan koalisyonların bir parçasıdır. Etkili bir üye olmaya devam etmektedir ve Türkiye’nin desteğinden memnuniyet duyuyoruz.”

ABD ASKERLERİNİN YPG ARMASI TAKMASI

Toplantıda ayrıca, Toner’e, ABD askerlerinin terör örgütü YPG’nin armasını takmalarına ilişkin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun söylediği, "O zaman onlara tavsiyemiz Suriye’nin diğer bölgelerine gittikleri zaman DAEŞ’in, El-Nusra’nın, El-Kaide’nin armasını taksınlar" şeklindeki sözleri hatırlatıldı.

"YPG'YE DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Bunun üzerine Toner, ABD’nin YPG’yi terör örgütü PKK ile eşit tutmadığını belirterek, “YPG’nin Suriye’nin kuzeyinde DAEŞ’e karşı etkili bir güç olduğunu düşünüyoruz ve operasyonel destek ve tavsiye şeklinde destek vermeye devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Toner şöyle devam etti:

“Türkiye YPG hakkındaki düşüncelerini açık bir şekilde söyledi. Biz de aynı şekilde söyledik, Türkiye’nin kaygılarını anlamakla birlikte, üstün başarı göstererek Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDF) bir parçası olarak YPG ile çalışmaya devam edeceğiz.”

KAYNAK: AA
YORUMLAR 48
  • Baran 7 yıl önce Şikayet Et
    Îsįtîn sonu gelmîstir
    Cevapla
  • zamanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Daeş ve pyd yi Türkiye yi durdurmak için çıkardığınızı biliyoruz. Kontrol kendinizde imiş gibi laf söylemeleri de bi kenara bırak. Bu yüzden Türkiye size destek olmuyor. Ve siz onun partneri değilsiniz ve olamazsınız.
    Cevapla
  • bursa 7 yıl önce Şikayet Et
    Gülelim ağlanacak halimize.....
    Cevapla
  • hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    abd alehine propaganda faaliyetleri yapılmalı. dışişleri, ihh v.b tüm kanallardan gayriresmi olarak saldırı yapılmalı. türkiyeyi işid i desteklemekle suçlarken abd nasıl yaptıysa biz de aynısını yapalım. para mara ne lazımsa oluk oluk akıtılsın. türkiyenin varoluş meselesi bu iş.
    Cevapla
  • Yakup 7 yıl önce Şikayet Et
    aslında çözüm basit, ypg kaybetmeli. ypg kaybeder ve türkiye lobi faaliyetlerini doğru yaparsa abd nin bu politikası eleştirilmeye başlanır. ypg nin kaybetmesini mümkün kılacak şeyler yapılmalı. bahsedilen insanlık dışı şeyler çok güçlü propagandalar ile duyurulmalı ve bunu türk siyasetçiler değil uluslararası etkisi bulunan kişiler ağzıyla yapmalı türkiye. bu işe para yatırmalı devlet. yoksa rakka ypg nin eline geçerse durum çok ama çooook vahim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde