Dışişleri'nden Rusya'ya sert tepki!

Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın İdlip Ulusal Hastanesi, Abrar Camii ve diğer sivil hedeflere yönelik yaptığı saldırıları kınadı.

Dışişleri'nden Rusya'ya sert tepki!
Dışişleri'nden Rusya'ya sert tepki!
GİRİŞ 31.05.2016 13:05 GÜNCELLEME 31.05.2016 13:05
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Rejim ve Rusya Federasyonu’nun Suriye’de işlemekte olduğu suçlara bugün sabaha karşı bir yenisi daha eklenmiştir. İdlip Ulusal Hastanesi, Abrar Camii ve diğer sivil hedeflere RF uçaklarınca yapıldığı bildirilen saldırılarda ilk belirlemelere göre 60’ın üzerinde sivil hayatını kaybetmiştir. Yaralı sayısının iki yüze yaklaştığı tahmin edilmektedir" ifadesi kullanıldı.

RUSYA İLKELERİ PERVASIZCA AYAKLAR ALTINA ALIYOR

"Şiddetle kınadığımız, derin infial uyandıran bu saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz" denilen açıklama şöyle devam etti:

"Suriye’de siyasi bir çözümü ve Çatışmaların Durdurulması Mutabakatı’nı savunduğunu söyleyen Rusya Federasyonu’nun, bu ilkeleri pervasızca ayaklar altına almakta olduğu açıktır. Rejim ve Rusya Federasyonu’nun, tarih ve maşeri vicdan önünde hiçbir savunmanın aklayamayacağı ölçüdeki bu suçları karşısında uluslararası camianın üzerine düşeni daha fazla gecikmeden yerine getirmesini bekliyoruz".

YORUMLAR 3
  • BilgeHan 7 yıl önce Şikayet Et
    Keser döner sap döner gün gelir hesap döner. Allah zalime fırsat vermesin.
    Cevapla
  • bey 7 yıl önce Şikayet Et
    Isid daes sudur budur hep putinciklerin oyunu önünede islami BI isim koyuyo kuklanin ipi kendinde gorenlerse Muslim saniyo
    Cevapla
  • Hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu vahsi katliamlari yapmaktan cekinmeyen ve seytanin emrinde olan Rus ayilari merhametten anlamazlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak