Erdoğan'dan Merkel'e flaş çağrı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'da oylanacak Ermeni tasarısı konusunda Almanya Başbakanı Merkel'i uyardı.

Erdoğan'dan Merkel'e flaş çağrı!
Erdoğan'dan Merkel'e flaş çağrı!
GİRİŞ 31.05.2016 16:55 GÜNCELLEME 31.05.2016 17:48
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Federal Almanya Şansölyesi Merkel ile yaptığı telefon görüşmesinde, Almanya Parlamentosunda 2 Haziran Perşembe günü oylanacak 1915 olaylarıyla ilgili tasarı hakkındaki kaygılarını iletti.Görüşmede Türkiye'nin hassasiyetlerine dikkat çeken Erdoğan, Almanya'nın tasarıya ilişkin sağduyulu bir yaklaşım sergilemesinin önem taşıdığını vurguladı. 

"BİZ BU KONUDA RAHATIZ"

Afrika ziyareti öncesi havalimanında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada konuya ilişkin gelen soru üzerine şunları söyledi;

"Dün Sayın Başbakan Merkel ile görüşme yaptı. Ben de bugün görüştüm. Kendileri 'Elimizden gelen gayreti göstereceğiz' gibi ifadeler kullanıyor. Bizim sözde Ermeni soykırımı gibi bir problemimiz yok. Biz bu konuda rahatızBize bu şekilde yaklaşım gösterenler aslında iki ülke arasındaki gerek diplomatik gerek siyasi, gerek askeri... Bütün bunları zedeler. Öyle zannediyorum ki bunların hepsi düşünülecektir. Şu anda çıkmamış bir kararı değerlendirmeyi doğru bulmam. Bir karar çıkar, ondan sonra bunun değerlendirmesini gerek hükümetimiz gerek bizler beraber bunun değerlendirmesini yaparız. Ama çıkacak kararın bizim açımızdan bir bağlayıcılığı yoktur bu da böyle biline."

YORUMLAR 32
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    beyler bu ABD nin oyunu almanya henüz hür değil ABD nin emrinde derin almanya deniyor tasarıyı getiren o bakalım Merkel buna karşı durabilecekmi
    Cevapla
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    bu ne ya her yıl her yıl aynı terane.. bi almanya oyluyor bi fransa bi ingiltere... amacınız ne sizin ..ermeni soykırımı olsa neee olmasa nee.. savaşta soykırım mı olur... aynı yahudi tohumlarını hitlerin katlettiği gibi..
    Cevapla
  • diyetisyen 7 yıl önce Şikayet Et
    Soykırım almanlara,fransızlara,amerikalılara bilumum batılılara has bir yöntemdir. Osmanlı hiç bir zaman soykırım yapmamıştır. Mübadele yıllarında emir komuta alman subaylarında idi, bir suçlu aranacaksa suçlu dönemin alman komutanlarıdır.
    Cevapla
  • VATANIM 7 yıl önce Şikayet Et
    Siz önce hitlerin yaptığı ermeni katliamının hesabını verin
    Cevapla
  • rabia 7 yıl önce Şikayet Et
    Uyarmak ve kinamak disinda birsey yapalim artik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...