Erdoğan: Bunları daha çok göreceksiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uganda seyahati öncesi havalimanında önemli açıklamalar yaptı.

GİRİŞ 31.05.2016 17:08 GÜNCELLEME 31.05.2016 17:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay başkanı ile Rize ziyaretlerini eleştirenlere cevap verdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Seyahatimde bana sayın bakanlarımız, milletvekillerimiz, özel sektör temsilcileri eşlik edecekler. İlk etapta Uganda'ya geçecek Çarşamba günü bu ülkenin Cumhurbaşkanı ile bir araya geleceğiz. Uganda ziyareti bugüne kadar sayın Müsevenni Türkiye'den Cumhurbaşkanı düzeyinde bu ülkeye gerçekleşen ilk ziyaret olacak. Bu yönüyle tarihi bir öneme sahip olacaktır. Uganda'da şahsıma tevcih edilen fahri doktora törenine katılacağım. İki ülke işadamlarını buluşturacak iş forumuna yine Cumhurbaşkanı ile iştirak edeceğiz.

UGANDA'DAN SONRA KENYA'YA GİDECEK

Uganda'dan sonra Kenya'ya geçeceğiz. Kenya tarihi, siyasi konumu, bölgesel ilişkileri bağlamında doğu Afrika'nın en kilit ülkelerinden biri. Cumhurbaşkanı sayın Kenyata ile görüşürek hem ikili hem de bölgeyle ilgili meseleleri istişare edeceğiz. TİKA tarafından hibe edilen ambulansları kendilerini tevdi edeceğiz. Her iki ülke cumhurbaşkanları ülkemizi ziyaret etmişlerdir. Bu bakımdan ziyaretlerim aynı zamanda iade-i ziyaret niteliği taşıyor. Her zaman söylediğim gibi gitmediğiniz yer sizin değildir. 2023 hedeflerimiz için çalmadık kapı, gidilmedik yer, keşfedilmemiş yer bırakmamalıyız.

ERMENİ SOYKIRIMI İDDİALARI

Dün Sayın Başbakan Merkel ile görüşme yaptı. Ben de bugün görüştüm. Kendileri 'Elimizden gelen gayreti göstereceğiz' gibi ifadeler kullanıyor. Bizim sözde Ermeni soykırımı gibi bir problemimiz yok. Biz bu konuda rahatız. Bize bu şekilde yaklaşım gösterenler aslında iki ülke arasındaki gerek diplomatik gerek siyasi, gerek askeri... Bütün bunları zedeler. Öyle zannediyorum ki bunların hepsi düşünülecektir. Şu anda çıkmamış bir kararı değerlendirmeyi doğru bulmam. Bir karar çıkar, ondan sonra bunun değerlendirmesini gerek hükümetimiz gerek bizler beraber bunun değerlendirmesini yaparız. Ama çıkacak kararın bizim açımızdan bir bağlayıcılığı yoktur bu da böyle biline.

YARGI BAŞKANLARINA ELEŞTİRİLER

Ben şu anda bir siyasi partinin genel başkanı değilim. Halkının yüzde 52 oyunu alarak seçilmiş bir cumhurbaşkanıyım. Yargı organının da, yürütmenin de yasama organının da cumhurbaşkanıyım. Böyle bir yaklaşım içine giren muhalefet hala siyaset öğrenememiş. Bunlar Tayyip Erdoğan birine selam verse 'Niye selam verdin' diye hesap soracaklar. Bunlar boşuna yoruluyorlar. Yasal, ahlaki olarak hiçbir yanlış yolu yoktur. Bunlara alışamadılar bugüne kadar. Daha çok devletin milletle kaynaşmasını görecekler. 

YORUMLAR 3
  • Yahya 7 yıl önce Şikayet Et
    Inşallah bu millet senin gerçek yüzünü görür yoksa ahirete çok pismanlik duyacaklardır çok BOP esbaskanina desdek verdikleri için zinayi sucolmaktan cikarana desdek verdikleri için morgic yasasını çıkarıp milyonları faiz denen harama bulastiranlara desdek verdikkeri için
    Cevapla
  • fth 7 yıl önce Şikayet Et
    Adamsin uzun adam
    Cevapla
  • İhsan 7 yıl önce Şikayet Et
    Seni seviyoruz sayın Cumhurbaşkanım allah birligimizi ve dirligimizi korusun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...