Rus pilotunun öldürülmesiyle ilgili yeni gelişme!

Rus uçağının düşürülmesinin ardından, pilotu öldürdüğü iddia edilen Alparslan Çelik hakkındaki takipsizlik kararı kaldırıldı.

Rus pilotunun öldürülmesiyle ilgili yeni gelişme!
Rus pilotunun öldürülmesiyle ilgili yeni gelişme!
GİRİŞ 24.06.2016 21:40 GÜNCELLEME 25.06.2016 11:45
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından kamu hukuku adına soruşturma yürütülen Alparslan Çelik’in “Rus Hava Kuvvetleri Savaş Pilotu Sergei Aleksandrovich Rumyantsev’in ağır tahrik altında öldürülmesi” suçlamasının dosyası, yeni bilgiler nedeniyle yeniden incelendi.

TAKİPSİZLİK KARARI KALDIRILDI

Çelik hakkında, "Rus Hava Kuvvetleri Savaş Pilotu Rumyantsev’in ağır tahrik altında öldürülmesi" suçundan verilen takipsizlik kararı, elde edilen yeni bilgiler ve iddialar sonrası kaldırıldı.

3 NİSAN’DA TUTUKLANMIŞ, ARDINDAN TAKİPSİZLİK KARARI VERİLMİŞTİ

İzmir'in Karabağlar ilçesindeki bir lokantada silahlı kişiler olduğu yönündeki ihbar doğrultusunda harekete geçen ekipler, şahıslara baskın yaptı. Yapılan aramalarda üzerlerinde ruhsatsız üç tabanca, otomobillerinde ise bir Kalaşnikof uzun namlulu silah ele geçirilerek gözaltına alınan 15 zanlının evlerinde yapılan aramalarda da ruhsatsız üç tabanca, bir pompalı tüfek ile iki telsiz ele geçirilmişti.

Gözaltına alınanlar arasında ise Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğü yönünde basına yansıyan açıklamalarıyla bilinen Alparslan Çelik de vardı. "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanununa Muhalefet" suçlamasıyla tutuklanmaları talebiyle 3. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen zanlılardan Alparslan Çelik, İsmail Demir, Mustafa Develi, Asil Tırnova, Fatih Arnas, Bayram Karaarslan ve Murat Gezer 3 Nisan'da tutuklanmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen Mayıs ayında Çelik hakkında, “Rus Hava Kuvvetleri Savaş Pilotu Rumyantsev’in ağır tahrik altında öldürülmesi” suçundan takipsizlik kararı vermişti.

YORUMLAR 37
  • Cengiz 7 yıl önce Şikayet Et
    Devletimin kestiği parmak acimaz ne diyorsa dogrudur
    Cevapla
  • Silver 7 yıl önce Şikayet Et
    Derhal bulun yiğidi verin ödülünü
    Cevapla
  • has 7 yıl önce Şikayet Et
    rusya ile ilişkileri düzelteceğiz diye mi
    Cevapla
  • Erkan 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz bu yiğitle gurur duyuyoruz....vatanı için Her MÜSLÜMAN TÜRK ün yapması gerekeni yapmıştır...
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Devletimizin takipsilik kararıyla ilgili değerlendirmesi son derece doğru bir değerlendirmedir.Bu adam yüzünden rusyayla ilişkilerimiz boş yere gerildi.
    Cevapla
  • Safını Seç 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen kimden yanasin....müslüman mı gavur mu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar