İngiltere'ye referandum sonrası bir şok daha

AB referandumunun yinelenmesi için başlatılan online dilekçe kampanyası nedeniyle, İngiliz Parlamentosunun dilekçe sayfası hizmet dışı kaldı

İngiltere'ye referandum sonrası bir şok daha
İngiltere'ye referandum sonrası bir şok daha
GİRİŞ 25.06.2016 02:47 GÜNCELLEME 25.06.2016 02:49
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Parlamento internet sitesindeki dilekçe bölümü, ikinci bir AB referandumu yapılması için başlatılan imza kampanyası dolayısıyla yoğun ziyaretçi çekti.

Birkaç saat içinde 140 bin imza toplayan kampanyanın, parlamento sitesinin bugüne dek gördüğü en büyük eş zamanlı ziyaretçiyi çektiği belirtildi.

Parlamentodan yapılan açıklamada, "Tek bir dilekçeye yönelik istisnai yoğunluktaki eş zamanlı talep nedeniyle internet sitesi geçici olarak hizmet dışı kaldı." ifadesine yer verildi.

Bir süre sonra yeniden hizmete giren sitede, ikinci bir AB referandumu için başlatılan kampanyada imza sayısı akşam saatlerinde 250 bine yaklaştı.

Sitenin hizmet dışı kalmasına yol açan dilekçede, "Burada imzası bulunan bizler majestelerinin hükümetini, yüzde 75’in altında bir katılımın olduğu referandumda ayrılma veya kalma oylarının oranının yüzde 60’ın altında kalması halinde, yeni bir referandum yapılmasını öngören bir kural getirmeye çağırıyoruz." deniliyor.

İngiliz parlamentosunun internet sitesindeki herhangi bir dilekçe 100 binin üzerinde imza topladığında, parlamentonun alt kanadı Avam Kamarasında tartışılabiliyor.

Dilekçe Komitesi’nin 100 binin üzerinde imza toplayan dilekçeleri 28 Haziran’da yapılacak bir sonraki toplantısında ele alması bekleniyor.

YORUMLAR 4
  • Memet 7 yıl önce Şikayet Et
    Doğru oyundur
    Cevapla
  • Sabir 7 yıl önce Şikayet Et
    Belki biz goremeyecez ama AB surunecek hale gelecek. Saltanat er yada gec bitecek.
    Cevapla
  • enver şatır 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlara hiç bir şey olmaz. dünyanın her yerinde sömürgeleri var... dilekçe sayısı %52 oranını bulacak değilya....
    Cevapla
  • dobra 7 yıl önce Şikayet Et
    Başta beri diyoruz oyun vaaar. ankettekinin tam tersi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?