Bakan'dan İsrail açıklaması: İstediğimiz olacak

Bakan Zeybekçi, İsrail ile bu haftasonu yapılacak görüşmelerden Türkiye'nin istediği sonucun çıkacağını belirtti.

Bakan'dan İsrail açıklaması: İstediğimiz olacak
Bakan'dan İsrail açıklaması: İstediğimiz olacak
GİRİŞ 25.06.2016 19:23 GÜNCELLEME 25.06.2016 19:23
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli programı kapsamında Beyağaç ilçesinde Kaymakam Muhammed Serkan Şahin'i ve Belediye Başkanı Mustafa Akçay'ı makamlarında ziyaret etti, ardından AK Parti İlçe Başkanlığında partililerle bir araya geldi.

Mavi Marmara saldırısı ile bozulan İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilere ve iki ülke arasındaki temaslara değinen Zeybekci, şu açıklamayı yaptı:

"İsrail ile inşallah bu hafta sonu, bizim istediğimiz yönde, Cumhurbaşkanımızın o koymuş olduğu 'Özür dilenecek, tazminat ve Gazze'nin insani ihtiyaçlarının karşılanması, garanti edilmesi' ile ilgili sonuçları alınacak.

Bizim için İsrail önemli bir müttefik gerek ekonomik gerek askeri gerek stratejik anlamda işbirliği amaçladığımız, ülkemizin menfaatlerini en üst düzeyde maksimize edecek ilişki seviyelerinde olmak kaydıyla, böyle bir müttefik ülke, iş birliği yapmamız gereken bir ülke. O anlamda da inşallah bu hafta sonu iyi sonuçlar alınabilir tahmin ediyorum. Ardından, Irak'taki, Suriye'deki bu sıkışıklığın giderilmesidir. Öncelikle Suriye'deki insanlık dramının öncelikle bitmesi, ardından siyasi bir çözüme de ulaşılmasıdır."

Nihat Zeybekci, Türkiye'nin ekonomi ve ticaret anlamında birinci hedefinin İran olduğunu ardından Irak, Suriye ve Rusya, Suudi Arabistan, Yunanistan gibi 10 ülke belirlediklerini, bu ülkelerle temasların devam ettiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR 4
  • pkksavar 7 yıl önce Şikayet Et
    gazze açılacak. kıvırmak yok. reis ne dedi ise o....
    Cevapla
  • RUHİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu İsrail ne için diretiyor onu da açık açık söylesek ya!
    Cevapla
  • vatandaş10 7 yıl önce Şikayet Et
    israile dostumuz kardesimiz müttefikimiz diyenlere oy veriyoruz. ortada kalkmış bir abluka da yokken, israil Müslümanmış gibi acıklama yapmaya devam ediyor bazı bürokratlarımız. israil kıyametin kopmasına vesile olmicakmış gibi!
    Cevapla
  • furkan 7 yıl önce Şikayet Et
    israle dost kardeş müttefik diyen kim israili yerin dibine gömenlere diyecektin.tarihinde ilkkez özür dileten ve israile süre veren (48saat) ilk ülkeyiz bunu yapanlara diyecektin galiba.ABLUKA KALKMADAN BARIŞMA ZATEN OLMAYACAK
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar